reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pierwsze ząbki naszych maluchów

reklama
czy jest jeszcze jakies majowe bezzebne dziecko procz mojego ? dziasla biale a pod palcem czuc same goreczki a sie nie przebijaja :wściekła/y:

U Klaudii ida teraz 4ki....mam nadzieje ze przejdzie to tak samo jak poprzednie zeby.
Wiki pewnie juz nie dlugo zaczna wychodzic zabki . A wy (rodzice)kiedy zaczeliscie zabkowac?

Iwonka ja mialam 3,5mies i dwa zeby:baffled:teraz sa tego efekty,kolejny sie psuje:angry:znow mam antybiotyk:no:z jeden koncze drugi zaczynam:baffled:Mam nadzieje ze Konradek bedzie mial mocniejsze w koncu pierwszy zab byl w siodmym miesiacu:tak:;-)

Ostatnia edycja:
Moj M mial ok roku jak zaczely wychodzic w dodatku ma skonczone 28 lat ani jednej blomby i zero dziur w dodatku dwa mleczaki :eek: niestety przez to zeby nie sa mega proste. wszystkie sa ok tylko o ile sie nie myle czworki jakos mu nachodza (wlasnie te mleczne ) na szczescie nie widac tego bardzo

Wiki pewnie dlatego Darus tez tak zabki bedzie mial.Gdzies czytalam ze kolo roku to jest jeszcze norma jak dopiero wychodza a martwic sie trzeba dopiero po 18 miesiacach.I ponoc czym pozniej tym sa lepiej zmineralizowane.

o tym zmineralizowaniu tez slyszalam a ostatnio pediatra nam mowila ze dziecku w wieku 7 lat nie mialo zebow ani jednego !! mowi ze jedyny taki przypadek w jej zyciu puzniej okazalo sie ze stomatolog zrobil zdjecie i wyszlo na to ze dziecko wogole nie mialo ... kurde slowo z glowy wylecialo zaczatkow ? (noe nie pamietam :eek:) zebow mlecznych i dopiero puzniej normalnie stale wyszly

naszych znajomych syn ma 9 lat i nie ma jedynki
Okazało się (po prześwietleniu), że jak był mały to prawdopodobnie się uderzył (teoria lekarza) i ta jedynka idzie mu tak jakby poziomo a nie pionowo
Teraz jeżdżą z nim w Szczecinie do jakiejś kliniki stomatologii i tam mają jakoś tego ząbka przemieścić,że mu wyjdzie w pionie

a u nas jak na razie tylko dolne i górne jedynki :-)

reklama
a naszej pojawiłasię prawa dolna dwójka:tak:

Wiki - mały będzie miał śliczne perełki. Jużniedługo skoro mówisz że się bieli;-)

Do góry