reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwsze ząbki naszych maluchów

reklama
Nam po bardzo dłuuugim czasie idzie góra.
Od trzech dni mam sajgon - dziecko mi nawet na rękach jeczy i płacze!! Nie moze spac, nie mozna jej zostawic bo sie tak uczepi ze nie sposób jej oderwać od ubrania :baffled:
Bida straszna :-(
W czwartek byłyśmy u pediatry i ta powiedziała ze wcale si enie dziwi bo idą cztery na raz!! :szok:
Kazała dawać Ibufen. Więc dajemy. i tylko dlatego jest "jako tako". Dalej ciezko małą zdzierżyć no ale cierpi na pewno troszeczke mniej:nerd:

Dzisiaj mamy już białą kropeczkę u góry :sorry2:

Dziewczyny, ratunku!
Kochane majówki cycowe, czy Wasze dzieci też tak koszmarnie gryzą w cycusie? Ja już płaczę z bólu - nie wiem co się dzieje, ale przy KAŻDYM karmieniu Miki w pewnym momencie zaciska z całej siły zębiska na brodawce (ma dwie dolne jedynki i jedną górną dwójkę, która wychodzi dopiero na moje szczęście), i potem szarpie głową w bok....
Nie wiem co robić, bo boję się karmić! A dziś spróbowałam ściągać pokarm i tak mnie bolały te pogryzione cycki, że nic nie udało mi się ściągnąć....
Nie wiem, czy on tak robi bo go bolą dziąsła, czy może ja mam mało pokarmu (nie wiem czemu miałoby tak być), a może on już nie chce cyca? (Maks na podobnym etapie też gryzł, tylko jeszcze mi się tak wymownie w oczy patrzył, że od razu było wiadomo że już nie chce).
Jestem bliska podjęcia decyzji o końcu karmienia, bo tak mnie już bolą brodawki, że dziękuję bardzo.

Ola, to chyba dobry czas zeby zakończyc karmienie piersią, zwłaszcza gdy sprawia ci to ból!
Ja przechodziłam męki ale po porodzie, gdy niezwykle azne bylo utrzymanie karmienia naturalnego. Teraz to już chyba nie ma po co tak cierpieć.
Mojej laluni też idą górne ząbki, Zresztą i bez nich już wczesniej bywało ze mi miażdżyła sutki :szok:, potem ciągnęła za niego :baffled:
ja w każdym razie powoli kończe karmienie piersią. Daję cyca juz tylko wieczorem.

Ja nie wiem czy skończyć czy nie skończyć...
Dominik sam się odstawił, nie miał jeszcze ząbków ale ostatnie tygodnie wyglądały tak, że łapał w dziąsła i ciągnął na boki, tarmosił jak gryzakiem. Pomimo, ze robił to samymi dziąsłami to bolało , choć pewnie nie tak jak ciebie Olu , współczuję.

Olu współczuję. U mnie takie coś w ogóle nie ma miejsca. Raz mnie dziabnęła ale to niechcący. ja myslę, że chyba Mikuś już się tylko bawi Twoim cycusiem i dlatego tak Cię gryzie. Moja ma tylko dolne jedynki ale jak je to języczkiem sobie je zasłania. jakby Twój chłopak jadł to też by sobie zasłaniał języczkiem te dolne jedynki więc nie gryzł by Cię. Myślę że to jest oznaka że czas sokończyć z cycowaniem. Zresztą strasznie cierpisz podczas karmienia. Już długo go karmiłaś więc nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia:tak:

reklama
Dzięki dziewczyny. Wiem, że jeżeli zdecyduję się go odstawić, to będzie mi na początku przykro... ale kiedyś trzeba!
W nocy Miki zjadł ładnie, rano też, a potem mnie ugryzł. Buuu!

Do góry