reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pierwsze ząbki naszych maluchów

U Nas chyba też przyszła pora na ząbkowanie, bo córcia strasznie marudna jest, ślini się i ma trochę podwyższoną temperaturę. Tylko póki co, nic tam jeszcze nie widać.

reklama
Kwiateczek tak wyszly zabki u Igusi ze najpierw dwojki na gorze ;-)
Dziubek gratki dla Zuzanki
kurcze to nie tylko u nas jest tak:tak:

Kwiateczek, teoretycznie ząbki pojawiają się w takiej kolejności. Ale teoretycznie
to u nas wszystko nie tak:-D:-D oj te dzieciaczki:sorry::sorry::sorry:a kly nie wiedzialam ze na koncu ida to jak dzieciaczki beda wygladac,beda przerwy czy jakos pozniej sie wepchna:baffled::sorry::sorry:
Iwonka ty masz niunie starsza wiec jak to szlo:sorry::sorry:

Ja też omijałam ten wątek bo Mikołajowi się nie śpieszy do ząbkowania. jednak dziś podczas zabawy zauważyłam, że przebija mu się dolna jedynka, hurra!!!! nareszcie:baffled:

Zosia świeci 4 ząbkami, nie wiem za ile pojawią się dwójki, spodobało jej się gryzienie chrupek kukurydzianych bo gryzie je tak jak się otwieraczem kapsle ściąga z butelek:-D

Cofam to co powiedziałam. Mamy 8 ząbków. Dwójki wyszły jednocześnie. NM wczoraj "namacał". Ja miałam opory, bo potrafi nieźle dziabnąć. Pogryzła mnie ostatnio jak myłyśmy ząbki :-D

Gratulujemy zabalow:-)

A my mamy w koncu trzeciego:-):-):-)dwojke u gory:sorry: dziwnie ida ale wazne ze sa:tak:druga po drugiej stronie tez juz nie dlugo bedzie:-)taki byl nie dobry no i mamy przyczyne:baffled:

U nas też w końcu ruszyło z miejsca - jest górna jedynka. Druga też się pcha, niedługo będzie :tak: Mała gorzej to znosi, niż dolne zębole :-( ale da się przeżyć. Biegnę zmienić suwaczek :-)

Gratulujemy zabalow:-)

A my mamy w koncu trzeciego:-):-):-)dwojke u gory:sorry: dziwnie ida ale wazne ze sa:tak:druga po drugiej stronie tez juz nie dlugo bedzie:-)taki byl nie dobry no i mamy przyczyne:baffled:

Ale to zdaje sie tak jak trzeba właśnie!
Po dolnych jedynkach maja wyjść gorne dwojki a potem dopiewro górne jedynki. Nastepne są dolne dwójki.

Zdarza się ze jedynki wychodza pierwsze - i to tez nie jest nic nieprawidłowego.

reklama
Popatrz Kangurka, a ja znalazłam taki wykres i jest inaczej... Zresztą czy to ważne? Co prawda słyszałam, że czasem zęby rosną w innej kolejności przy krzywicy, ale podejrzewam, że wtedy są większe zmiany

Do góry