emiolka24
Fanka BB :)
Dzięki Wam dziewczyny za podpowiedzi. Już mniej więcej mam obraz jak to wszystko będzie wyglądało :-)
Pozdrawiam :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to moze cos wiecej na ten temat??:-)Dzięki Wam dziewczyny za podpowiedzi. Już mniej więcej mam obraz jak to wszystko będzie wyglądało :-)
Witam!! u nas roczek dopiero w październiku, ale już powoli się szykujemy Nasza rodzinka jest baaardzo liczna -małe wesele się szykuje-ok 20osób sami dziadkowie pradziadkowie chrzestni no i nasi chrzestniimprezka będzie w domku i mamy dylemat czy obowiązkowo obiad czy raczej przystawki i torcik oczywiścieA i mam pytanko jak było u was z zaproszeniami?? Robiłyście same czy może kupowałyście??Jeśli tak to gdzie?? Ja znalazłam cudne na allegro , ale jedno to koszt 8zł I jeszcze jedno jakie konkretnie przedmioty szykowałyście dla dziewczynki i co one oznaczają??(z nożyczkami np się nie spotkałam)
nozyczki to wlasnie ze zostana fryzjerem czy jakos tak;-)... w moich regionaach sie kladzieWitam!! u nas roczek dopiero w październiku, ale już powoli się szykujemy Nasza rodzinka jest baaardzo liczna -małe wesele się szykuje-ok 20osób sami dziadkowie pradziadkowie chrzestni no i nasi chrzestniimprezka będzie w domku i mamy dylemat czy obowiązkowo obiad czy raczej przystawki i torcik oczywiścieA i mam pytanko jak było u was z zaproszeniami?? Robiłyście same czy może kupowałyście??Jeśli tak to gdzie?? Ja znalazłam cudne na allegro , ale jedno to koszt 8zł I jeszcze jedno jakie konkretnie przedmioty szykowałyście dla dziewczynki i co one oznaczają??(z nożyczkami np się nie spotkałam)
Pisalysmy z dziewczynami wczesniej ale moge powtorzycA te przedmioty to jakie się daje? i co oznaczają? pewnie to zależy od regionu. Ja nawet nie wiedziałam, że jest taka tradycja...
Ja robiłam chrzciny troche wknajpce, trochę w domu. Po mszy w restauracji obiad,a potem do domu - tam sałatka, wędlinka, ciacho, torcik itp. Nie wyobrażam sobie gotowania obiadu na 15 osób - pamiętałabym ten dzień jako harówkę przy garnkach, a nie święto. A co do ceny - nie wyszło tak drogo.
Na roczek mojej córeczki jednak chyba zrobię imprezkę w domu. Ale jeszcze się zastanawiam.
Daffodill, u Twojego chrześniaka, jeśli chodzi o jedzenie, to małe wesele było :-)