reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

kuba ania krysia wzbogacaj jezyk,pieknie

aga to wogole przodowniczka

Ostatnio rozmawiam dosc czesto z LILITH,wiec sllysze jak Judi mowi,fajny ma glosik;-)

Natalka rowniez dodaj co pare dni nowe wyrazy,z ostatnich co pamietam to:

star
press,
nice,
siadac,
myje,
£aja(mikolaj)
Dipsi,
ciocia,
Blania,
Ania,
Okar(oskar)

:-)

reklama
Ale moja synowa pięknie mówi. Niedługo Gunia będziesz mogła ją wysyłać po zakupy :-) Wrzuć do Galerii zdjęcia :-)

Fajnie, jak te nasze dzieciaczki z nami "rozmawiają" :-)

fajnie ze dzieciaki rozwijaja sie w roznym tempie, dlatego wazne jest zeby nie porownywac i bez sensu sie nie stresowac ze np nasze dziecko czegos nie potrafi. moj Wiktor we wszystkim jest taki usredniony "ksiązkowy", zupelnie sie tym nie przejmuje :)

Weronika też jeszcze nie jest taką gadułką... i czytanie nie za bardzo - obrazki oglądać, super, sama sobie siedzi i ogląda, ale czytanie... nudy ;-)
ostatnio zauważyłam, że mówi wiele słów tylko jako sylaby np.
mi - miś
ma - małpa
bie - biedronka
pi - pingwin
pa - pan
nie odmienia jeszcze - nasz ulubiony ostatnio dialog "czyja jesteś córeczka? tata i czyja jeszcze? mama" :-)

Super wszystkie dzieciaczki sobie radzą:-)

Pola zaczęła odpowiadać na pyt. Jak masz na imię?; mówi Po-ja - tak śmiesznie sylabizując. W ogóle na l mówi j :-)
Z nowości:
papuga
oko
ucho
miś-misiu- misio-misiem
puść
myju
Tabaluga ( ten smok z bajki) ale to już chyba pisałam

Z innych umiejętności umie się "po swojemu" przeżegnać - Amen wychodzi jej najlepiej:tak:

A Kubie Amen kojarzy się z brawo i zawsze, jak składa rączki, mówi "bawa" :-)
Nazywa postaci z bajek i piosenek: Titu, Emo, Juna, Miś, jyba, Bambo. Mówi, że książki się "cita" :-)
Zamiast "kocham cię" mówi "moja" :-)
Wczoraj powiedział "baba Juja" (babcia Józia).
Mówi też: kóko (kółko), pupa i inne, ale mi wyleciało z głowy.

reklama
Do góry