reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

kuba ania krysia wzbogacaj jezyk,pieknie

aga to wogole przodowniczka

Ostatnio rozmawiam dosc czesto z LILITH,wiec sllysze jak Judi mowi,fajny ma glosik;-)

Natalka rowniez dodaj co pare dni nowe wyrazy,z ostatnich co pamietam to:

star
press,
nice,
siadac,
myje,
£aja(mikolaj)
Dipsi,
ciocia,
Blania,
Ania,
Okar(oskar)

:-)

reklama
Ale moja synowa pięknie mówi. Niedługo Gunia będziesz mogła ją wysyłać po zakupy :-) Wrzuć do Galerii zdjęcia :-)

Fajnie, jak te nasze dzieciaczki z nami "rozmawiają" :-)

fajnie ze dzieciaki rozwijaja sie w roznym tempie, dlatego wazne jest zeby nie porownywac i bez sensu sie nie stresowac ze np nasze dziecko czegos nie potrafi. moj Wiktor we wszystkim jest taki usredniony "ksiązkowy", zupelnie sie tym nie przejmuje :)

Weronika też jeszcze nie jest taką gadułką... i czytanie nie za bardzo - obrazki oglądać, super, sama sobie siedzi i ogląda, ale czytanie... nudy ;-)
ostatnio zauważyłam, że mówi wiele słów tylko jako sylaby np.
mi - miś
ma - małpa
bie - biedronka
pi - pingwin
pa - pan
nie odmienia jeszcze - nasz ulubiony ostatnio dialog "czyja jesteś córeczka? tata i czyja jeszcze? mama" :-)

Super wszystkie dzieciaczki sobie radzą:-)

Pola zaczęła odpowiadać na pyt. Jak masz na imię?; mówi Po-ja - tak śmiesznie sylabizując. W ogóle na l mówi j :-)
Z nowości:
papuga
oko
ucho
miś-misiu- misio-misiem
puść
myju
Tabaluga ( ten smok z bajki) ale to już chyba pisałam

Z innych umiejętności umie się "po swojemu" przeżegnać - Amen wychodzi jej najlepiej:tak:

A Kubie Amen kojarzy się z brawo i zawsze, jak składa rączki, mówi "bawa" :-)
Nazywa postaci z bajek i piosenek: Titu, Emo, Juna, Miś, jyba, Bambo. Mówi, że książki się "cita" :-)
Zamiast "kocham cię" mówi "moja" :-)
Wczoraj powiedział "baba Juja" (babcia Józia).
Mówi też: kóko (kółko), pupa i inne, ale mi wyleciało z głowy.

reklama
Do góry