reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

My też się wybieramy nad morze, tylko nie wiemy w jakim miesiącu najlepiej. Czerwiec chyba morze zimne, sierpień, wrzesień wieczory zimne, lipiec, sierpień tłok.
my w tym roku byliśmy w Jastrzębiej Górze w połowie września - wieczory wcale nie były zimne, a 14.09 kąpaliśmy się w naszym zimnym Bałtyku :-) no ale nie wiadomo jak z tą pogodą będzie w tym roku :confused:

reklama
Ola no to może spróbujemy koniec sierpnia - wrzesień.
Głuszek no to może dwie Krakowianki spotkają się nad morzem ;-):-D

gunia rzeczywiście we wrześniu nad morzem jest całkiem przyjemnie, bo nie ma takich tłumów i wcale nie jest tak zimno. Naprawdę woda jest wtedy cieplejsza jeżeli w lipcu i sierpniu było ciepło. Polecam :-) Mam znajomych we Władysławowie, więc jak coś mogę dać Ci namiar.

Kurczę już się zaczynam martwić moja Ania NIC nie mówi nawet pojedynczych sylab jak ma czy ba. Przez większość dnia jest w ogóle cicho. Jak jej się coś nie podoba to buczy lub płacze. Czasem jak się bawi lub pełza to piszczy. Uśmiecha się od ucha do ucha, al bezgłośnie. Śmieje się na głos tylko jak się ją łaskocze. Nie wiem już :-(. Poradźcie coś.

mandarynka chyba nie musisz się tak bardzo przejmować, ale warto do dziecka dużo mówić, głośno i wyraźnie tak żeby widziała twoje usta jak się poruszają. Jak często się da to jej opowiadaj. Powodzenia !!!

My byliśmy nad morzem na początku września, była cudna pogoda ale my sie nastawiliśmy na zimno bo wiadomo jak to z naszym morzem. polecam wszystkim z takim małym maluszkiem pojechac. W tym roku juz nie bedzie tak kolorowo bo trzeba bedzie wszedzie biegac:szok: no i moze sie wybierzemy gdzies gdzie pogoda jest pewna. Bo jak nad morzem bedzie padało to co my bedziemy z tym dzieckiem robic.

Młody mówi juz mama i nie tylko jak płacze:tak: na tata jeszcze ciagle czekamy.

reklama
Mandarynka! Różnie co z dziecmi jest jedne zaczynaja mówic szybciej drugie wolniej. Ja mówie do młodego duzo, jak go przebieram to mówie co robie np. daj mi raczke itp., jak gdzies idziemy to tez mówie gdzie i wogole no i ucze go zeby powiedział mama i tata:tak: . Mów duzo i wyraźnie my nie pozwalamy mówic do młodego zdrobniale jak do dziecka małego mowi sie czesto tylko mowimy tak jak do dorosłych.
Ale zawsze mozesz zapytac pediatre ze to cie martwi moze cos doradzi.
Powodzenia!!!!

Do góry