reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze słowa naszych pociech

tak się odwraca - jak pytam gdzie jest tatuś to patrzy za nim... więc się książki nie znają a nasze córeczki są super kumate ;)

reklama
Głuszek, myślę, że dzieciaczki już kumają. Jakub też patrzy wtedy w stronę Jarka. A kiedy pytam, gdzie jest "Ghita" (z jego ulubionej piosenki), zerka na komputer.

Jakub - jak przystało na syna logopedki - jest "bardzo" rozmowny. Do komunikacji z nami używa zwykle wyjątkowo zrozumiałego i wiele mówiącego "eeeeeeeeeeeeeeeeeeee".

Mi sie wydaje ze kumaja....jaks ie dziecko uczy czegos to wkoncu to rozumie.my ostro trenujemy teraz "nie wolno" i coraz lepiej nam to wychodzi...ale wiadomo ze nie tak jak dziecia ktore maja np 10 miesiecy.

Kumają , kumają. Jak ja wołam moją żeby przyszła to zawsze przyjdzie :-) Niestety "nie wolno " to dla niej abstrakcja ;-)

ale masz fajnie, że już "mama" woła :tak: moja jeszcze żadnych rozumnych słów nie mówi
choć w sumie Mirek jest ponad miesiąc starszy od Weroniki, więc też się pewnie niedługo doczekam :-)

moja dzis powiedziała dada jak dziadek przyjechał. Biorę to za przypadek bo nie chce mi isę wierzyć żeby ona wiedziała ze to jest dziadek :no:

reklama
Ja uwazam,ze jak sie duzo mowi do dzieci to w tym wieku juz kumaja duzo.Maz jak powie do Natki daj reke to mu podaje,jak mowie gdzie jest dada,czyli tata do patrzy na niego,wloz cumelek wklada,jak pytam kiedy tata przyjdzie to patrzy w drzwi.wiec kuma kuma

a w kraju ku radosci babci,wolala baba baba,a ostatnio wyralo jej sie jaja,bo mala kuzynka chodzi i mowi ale jaja,a ta chyba lapnela szok

Do góry