reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pierwsze ruchy

Kupciusia, ja poczułam pierwsze ruchy w 16tyg3dniu, a lekarz się zdziwił, że pierwsza ciąza i tak szybko. masz jeszcze czas spokojnie:-)
ja też najbardziej czuję jak się położę, więc sie dobrze wsłuchaj w brzusio, może ktoś tam zapuka;-)

reklama
MadziaSek miałaś rację;) pare dni po tym narzekaniu poczułam gilgoty a teraz już takie ciosy małej akrobatki zdarza mi się czuć:-)

Ja jeszcze ruchow nie czuje i wiem, ze jeszcze jest czas na to
Nie moge sie juz tylko doczekac, zazdroszcze Wam dziewczyny

ja własnie siedze przed kompem, a dzieciak szaleeeeje! jak ja to uwielbiam! po prostu dla mnie nie ma nic lepszego niz te ruchy! mogłabym cały dzień siedzieć i czekać aż kopniaczka mi da:p niestety na razie rzadko taki serio ruch czuję częsciej jakieś bąbelki, ale teraz to szaleństwo jest :D

Na razie fascynujące potem będzie bolące :-D ja się zaczynam denerwować bo cały czas czuję tylko te dziecko po prawej :/ wczoraj już nawet dosyć mocno mnie w coś walnęło a tego po lewej nic...

Zazdroszczę Wam dziewczyny ..!!
Ja jeszcze nic nie czuję .. :-(

może to wina mojego łożyska na przedniej ścianie ?

zenia a może to drugie jest bardzie z tyłu, albo łożysko mu przeszkadza? myślę ze jak nie masz żadnych złych objawów to nie ma sie czym martwić, mój maluszek prawie trzy dni wcale się nie ruszał i myślałam ze wyjdę z siebie a od kilku dni daje czadu :D

reklama
Basiu, ja też mam łożysko na przedniej ścianie i dlatego też nie czuję ruchów mimo, że to już 20 tc. coś tam nieraz niby poczuję ale raczej nie powiem, że jest to mega przyjemne :sorry: my pewnie poczujemy od razu mocne kopniaki :-D najbliższą wizytę mam 18.03 to się więcej dopytam :-)

Do góry