reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ruchy naszych pociech

A u mnie dzidzia pokazywała sie raz na dzień co kilka dni. :-)
wczoraj za to dała taki popis wieczorny,:-):-):-):-) A odkrył to mój mężulek, bo trzymał mi rękę na brzuszku.
Normalnie bez trzymania brzuszka to nie czuję, albo o tym nie myślę i nie mogę się skupić, żeby odróżnić ruchy, bo brzuszek jeszcze mały:-:)-(

reklama
hej SYLKA Ty masz taki sam malusienki brzuszek jak ja, ale jeszcze nie czuje ruchow jak trzymam reke , tylko od wewnatrz (rozumiecie o co mi chodzi ? hihi), pozdrawiam Was wszystkie bo dawno mnie tu nie bylo, aaa wkoncu kupilam sobie spodnie ciazowe, bajka!

Joa teraz troszkę podskoczył mi brzuszek;-);-):-):-):-):-) ale bez rewelacji:-(
a ruchy czasem czuje w środku ale muszę nic nie robić i o niczym nie myśleć, być po prostu skupioną.
lepiej wyczuwam jak leżę i i trzymam brzuszek obiema rękami:-D
A najlepiej jak trzymasz ty rękę na brzuszku i mężulek na twojej ręce trzyma jego rękę. wtedy to czuć, że hoho :szok:Spróbuj, na pewno wyczujesz.
czekam na wieści:happy2:

w sobote czyli koniec 17 a poczatek 18 tyg zaczelam schizowac bo od rana nie poczulam ani jednego szturchniecia. zorientowalam sie kolo 11 rano a zazwyczaj do tej pory wyczuwalam juz okolo 20 ruchow. kolezanka mnie nafaszerowala slodyczami bo po slodkim podobno sie pobudza i nic.
caly weekend spedzilismy w lesie, gdzie powietrze jest super swieze, duuzo sie ruszalam i moze to byl powod nie odczuwania ruchow. jak dotralismy w niedziele wieczorem do nowego jorku i polozylam sie do lozka - dzidzia sie wybudzila i az mi glowe wypychala przez powloki brzuszne na co moj mezulo sie wzruszyl bo poglaskal swoje dziecko po glowce hihih

Bardzo wcześnie poczułam pierwsze ruchy i byłam w takim szoku,że wmówiłam sobie,że to nie jest możliwe :laugh2: Od 2.08. codziennie czuje poruszenie,maluszek czasem się po prostu kręci a czasem znęca się nad mamusią.W standardzie,że tak powiem mamy wieczorny aerobik podczas którego tatuś kibicuje coraz mocniejszym kopniakom...:happy:

Moja dzidzia zaczyna mi już zmieniać kształt brzuszka. A dzisiaj było widać, że się rusza, bo cały brzuch falował. Cudnie!
Długo się martwiłam, że nie tyję i brzucha nie widać. W 18tc już na pewno to dzidzia się poruszyła a w 20 zaczęło być widać brzuszek ciążowy a nie taki jakbym się spasła;-).
I tak mi się to podoba szalenie, że mam nadzieję, że zapamiętam na zawsze.:-D

ja jestem w dugiej ciaży i ruchy czuję od 17tc+2 dni teraz jestem w 24 tc i kopie jak 105 rrano po przebudzeniu wieczorkiem jak układam sie do snu jak założe coś ciaśniejszego jak za długo siedze w jednej pozycji jak jem cos dobrego ogólnie KOPACZ

reklama
no ja pierwsze ruchy czuje od 27sierpnia i teraz to coraz czesciej i wyrazniej nasza dzidzia daje znac o sobie .

Do góry