reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ruchy naszych pociech

moja mała kopie od ok.20tygodnia, jakoś się chyba bokiem ułożyła, bo zawsze ruchy są wyczuwalne z lewego boku :-)
dziewczyny, kiedy będziecie mieć już regularne ruchy, zapamiętujcie godziny, kiedy Wasza dzidzia czuwa, a kiedy śpi, ostatnio przeczytałam, że prawdopodobnie po porodzie będzie miała zbliżone godziny snu i nie snu :-D u mnie to wychodzi o 22, 1 i 5 w nocy, zapowiadają się fantastyczne nocki :)

reklama
no to mnie dziuba pocieszyłaś.:szok::szok:
Moja dzidzia największe harce odstawia od 21 do 1 w nocy, około 4, 5, 6 rano również a tak około 10 do 14, 15 to śpi jak niedźwiedź:-):-):-):-)
najwyżej będziemy mieć dyżury z mężulkiem:-D

u mnie też tak wychodzi - mała jest najbardziej aktywna kiedy ja właśnie kładę się spać... do porodu jeszcze trochę, łudzę się więc że troche jej sie unormuje i minimalnie poprzestawia, bo inaczej czeka mnie ciężki okres... :sorry:

dev022pr___.png

U mnie tez mała zaczyna kopac jak ja kłade sie spac czyli okolo 22-23 a pozniej to dopiero okolo 4-5 i , fajnie jest czuc takie maleństwo, teraz dopiero uświadamiam sobie ze faktycznie zostane mausia ze to nie sen, dopiero teraz teraz brzuch zaczął mi rosnać więć juz widac ze jestem w ciąży i w dodatku te ruchy:) mmmmm

Joa to tak jak u mnie :tak::tak:. wreszcie widać brzuszek:-):-) co prawda malutki ale już widać. :tak::tak:
co prawda nadal niektórzy twierdzą, ze wyglądam jakbym się najadła hihihi

Moj synek rusza sie dosc czesto, sa to ruchy raczej delikatne i baaaaardzo przyjemne. Wczoraj jednak dal mamie popalic, buszowal w bruszku tak, ze bylo to widac na zewnatrz. Skora falowala, czasami pulsowala i tak caly dzien. Moj maz nie mogl sie nadziwic a ja o malo nie posikalam sie ze smiechu. Cos jakby moj synus byl kotkiem i probowal zlapac mysz.:-D

reklama
Paulinek mój synuś podobnie . Normalnie są to ruchy delikatne, tzn, ze raczej nie sprawiają mi bólu.:no:
Ale potrafi jak rybka sie przemieszczać i tak brzuch faluje, ze jak rękę trzymam to wyczuwam coś twardego pod skórą jak się przesuwa :tak::tak::tak:
No i w tym tygodniu tak takie harce mi wyprawiał, ze szok, aż żałuję, ze mężulka akurat nie było bo by sobie pomacał hihihihi
a pęcherz też już nie jest dla mojego małego tajemnicą.:-):-)

Do góry