reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

Oj Marrtruda, tak wlasnie jest: inaczej w ciazy, inaczej z dzidziusiem pozniej. Zycie :).

Dzisiaj mowilam ginowi o ruchach dzidziusi. Powiedzial, ze bedziemy o ruchch blizej rozmawiac jak beda konkretne kopniecia i wtedy to zapiszemy. A teraz to jest moja radosc.

reklama
Wiecie Diewczynki ja wczoraj jak sie połozyłam już do łóżeczkja i mężuś rozmawiał z Didziolkiem to wydaje mi sie, że dzidziuś sie zaczął wiercić,bo czułam takie gilgotanie w brzuszku.

Ja wczoraj wieczorem tez takie gilgotanie wyczułam,ale na konkretne kopnięcia poczekam,bo przecież dzidzia jest malusia,nie ma jescze za bardzo czym mnie szturchać ;D

Ja też moze z dwa razy miałam takie dzine uczucie. Ale mówią że na tym etapie nie jest możliwe aby czuć ruchy bo dzidzia jest za mała. ALe z jelit to na pewno nie było bo nie mam ostatnio wogóle problemów z fizjologią! Więc co to moze być??? :)

Właśnie dziś dzidzia kopnęła mnie tak konkretnie i to dwa razy ;)
I wiem,że to ona nie nikt inny ;D

Witajcie! Ja już też nie mogę sie doczekać kiedy moje maleństwo sie poruszy.Chciałabym żeby szybko zleciało do pierwszego ruchu mojej dzidzi.To moja pierwsza upragniona ciąża i mam nadzieję ze będe wiedziała kiedy to się stanie??
Moja teściowa mówi żebym dokładnie zapamiętała pierwsze kopniecie z ktorej strony poczułam wtedy niby można sie dowiedziec o płci dziecka!Ale jestem ciekawa...

Pozdrawiam cieplutko:-)

Też słyszałam o tej stronie i płci dziecka. U mnie przy pierwszej ciązy sie sprawdziło!
Poczułam kopniecie z prawej strony i urodził sie Krzyś. Ale to musi być juz takie prawdziowe kopnięcie!

reklama
Choroba,a może cos w tym jest? nie koniecznie w kopaniu,ale to gdzie się umieści dzidzia.
Mój Jacek cały czas siedział z prawej strony,a teraz wyraźnie czuje malucha z lewej,Odnośnie kopnięć to wczoraj jedno było z lewej a jedno z prawej ;D

Do góry