reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

A ja wczoraj sobie tak siedzialam na pol-lezaco i obserwowalam,jak mi cycochy podskakuja od kopniakow mojej Zuzi. :D Swietnie to wyglada! A jak smiesznie! ;D

reklama
edi pisze:
Pewnie bęxzie,bo teraz lekarze przy bliźniakach nie decydują się na naturalne porody,chyba,że to już kolejne dzieci.

Mam nadzieję, w przyszłym tygodniu jadę do ordynatora tego szpitala w którym chcę rodzić. Zobaczymy co powie....

Mychus,no zajecie bomba - mowie Ci - polecam. ;D Moje wymionka skacza,jakby je ktos pradem porazil. ;D
Jesli chodzi o prace,to od wtorku jestem na zwolnieniu lekarskim. :) Narazie mam je tylko do 10 lipca (bo od ogolnej lekarki),no ale sadze,ze je przedluze do samego konca. :D

mam pytanie do Was, troche juz pozno na nie, ale od niedawna jestem uzytkowniczka forum. Czy to prawda, ze od wyczucia pierwszych ruchow do porodu, w przypadku pierwszego dziecka mija rowno 5 miesiecy?Pytam, bo ja mam termin na 2 wrzesnia, a wedle tej reguly wypadaloby na 26 sierpnia. Tak wiec sie zastanawiam, jak to jest z tym...

pierwszy raz o tym słyszę. Z tego by wychodziło ze mimo iz mam termin na połowę września urodzilabym 30 sierpnia. Nie , to nie prawda :) Wyczucie ruchów zależy od aktywności dzidzi, czułosci ścian twojej macicy i od tego która to ciąża. W pierwszej przeważnie póżniej sie je odczuwa.

Megi,ja tez cos takiego slyszalam i ze wlasnie od tych ruchow doliczyc 4,5 miesiaca i wtedy powinien sie odbyc porod,no i mi sie w sumie zgadza z tym 1szym - najwazniejszym - usg. :)

mi to się raczej niemożliwe wydaje,u mnie pierwsze delikatne ruchy wyczuwalne były już w 16 tygodniu,a jakby to miała być połowa ciąży to miałabym termin na 15 sierpnia a nie 15 września.Na temat ciąży krąży wiele mitów i plotek,już niedługo zobaczymy które się sprawdzą.

reklama
Aniu ja dokładnie też pierwsze ruchy wyczułam w 16 tyg. ale chyba nie urodzę w sierpniu skoro termin mam na 16 września ? :)

Do góry