reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy...

reklama
Hehehe. :laugh:Agutka ZG nie wąpię,a napewno wszystko będzie ok ! Nie my pierwsze i nie ostatnie będziemy rodziły,wiec damy rade ;) ;) ;)

Tak czytam o tych pierwszych ruchach i terminie porodu i ta teoria nie za bardzo mi sie podoba, bo wychodziłoby, że ja urodzę dopiero 15 września, czyli kilka dni po terminie, tymczasem mi się marzy zobaczyć niunie pod koniec sierpnia, tzn. mam jakieś takie dziwne przeczucie ;) ;D Poza tym z tymi terminami u mnie tez dziwnie bo włg. USG-5.09, włg ginki 10.09, a włg. mojego kalendarza ciąży, to wychodzi 8.09. :)

Nie należy się za bardzo sugerować datą podawana przez usg bo ono oblicza date wg.wymiarów dzieciątka.Im wieksze dziecko tym szybszy termin podaje usg.Tak miałam w poprzendiej ciązy co wizyta to usg dawało wcześniejsza datę bo chlop był wielki,ale lekarz zawsze liczył od ostatniej meisiączki.

Moje maluchy tak dziś kopią, że już nie wyrabiam - nie wiem czy to tak dal sportu czy chcą się miesjcami zamienić czy co też innego im się tam marzy zrobić....

Tak Agutku,penwie maja rację gdy to usg robi się między 8-12 tc,a nie tak jak my jesteśmy obecnie ;D

reklama
Do góry