reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy...

Jacie,normalnie jestem tak podkrecona tymi ruchami,ze szok! :D Wieczorkiem,gdy lezalam w lozeczku,Dzidzia pokopala mnie tak z 7 razy! :D Przylozylam raczke po prawej stronie brzuszka,a po chwili poczulam takie puk puk. :D Masakra,zakochalam sie w ruchach mojego Malenstwa! :D :D :D

reklama
Ja także uwielbiam te kopniaczki ;) tylko nie chciałabym,żeby było potem tak boleśnie jak w poprzedniej ciąży ;) ale mały przybiera w siłe i będzie mocniej walił....

Jejciu !!! Ale radość mnie ogarnia jak czytam jak sie cieszycie z kopniaczków maleństw! Uśmiecham sie sama do siebie ;D świetna sprawa to stukanie w brzuszek ja czuje juz coraz cześciej i czesciej no i coraz to mocniej czasami jak kopnie to sobie myśle,że taka kruszyneczka a tyle ma siły ;D ale to bardzo dobrze,mój maluszek też czesto w nocy sie wierci jak mu ktoraś chyba ze stron nie pasuje na ktorej lężę;D kiedy tylko moge to odsłaniam brzuszek kłade rękę i obserwuje jak brzuszek sie rusza i z ktorej strony.To widac i jest naprawde extra!Poprostu BOMBA !A gdy pierwszy raz pokazałam mężowi jak dzidziuś stuka do tatusia to oszalał z radości ! :laugh:

Więc pozdrawiam wszystkie szcześliwe mamusie ! Bo już jesteśmy mamusiami prawda? ;)

Ja dzis w autobusie dostalam takiego kopniaczka,ze HoHo,az sie sama do siebie zaczelam smiac. :D A ludzie sie gapili i pewnie mysleli,ze jakas wariatka ze mnie. ;) Coz,ten usmiech byl silniejszy ode mnie - chyba mnie rozumiecie. ;) Pozniej,gdy jadlam spaghetti na obiadzio Dzidzia straszliwie mnie pukala,hihi. ;) Moze miala jakas czkawke Bidulka? Albo jej nie smakowalo...

Miśka T pisze:
Ja muszé sié pochwalic, ze dokladnie tydzien temu, w zeszly poniedzialek, a byl to pierwszy dzien 19 tyg. poczulam dziwne ruchy, mi to sie kojarzylo jakby bábelki w brzuchu pékaly lub cos takiego

Ja pczułam pierwsze trzy "bąbelki" nisko, nad kością łonową pod koniec 18 tygodnia. Potem przez jakis czas nic, a teraz (20 tydzień) codziennie jakieś bąble, bulgotki, przelewanie. Ale jak się usiłuję na nich skoncentrowac i tak spokojnie "powyczuwac", to nie wychodzi, wtedy właśnie mijają.

Teraz gdy te ruchy synka są tak bardzo wyczówalne to ciągle je wyczekuje.Gdy tylko wstaje rano to pierwsza myśl kiedy poczuje dzidzie!!!
Jak tak kopie i się wierci to wiem że wszystko jest w porządku,a niepokoje się gdy nic nie czuje!!!
To jest tak miłe i przyjemne,mały człowieczek się rozwija ;D

Och jak ja uwielbiam te kopniaczki ;) po prostu mnie rozwalają ;D

reklama
Aga wiesz,że jestem :p
spokojnie jeszcze chwila i zobaczysz,że sie nie opędzisz od kopniaczków,bo będą podwójne ;)

Do góry