reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

Mycha podobno dopiero od 25-go tygodnia ruchy mają być regularne i się powtarzać, a narazie to chyba każdy inaczej odczuwa.Ja mam już codziennie kopniaki i inne ruchy ale jestem trzeci raz w ciąży to napewno wcześniej i mocniej to odczuwam.Jak byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem to też nie czułam często ruchów , dopiero dobrze po dwudziestym tygodniu więc się nie martw

reklama
Ja od wczoraj dostaję już solidne kopniaki, nie takie miziania jak dotychczas. Jejku, jak ja uwielbiam to uczucie - dla niego mogłabym ciągle być w ciąży :)

Ja juz mam dosć regularne ruchy. Na pewno rano około 9 po sniadaniu i wieczorem po 22 jak sie położę do łóżka. Prócz tego w ciągu dnia po zjedzeniu czegokolwiek. A brzuszek też widzę jak faluje,no,no jest juz co falować ;D muszę mego męża nakręcic na zdjecia

Ja już tak przeżywam te ruchy Maleństwa (a jest ich u mnie bardzo niewiele), że juz mi sie śnią po nocy. Dziś miałam cudowny sen: czułam jak dzidziuś wypina nożkę lub rączkę, pogłaskałam mój brzuszek a łapka Maleństwa złapała mnie za rękę, spoglądam i widzę, że obok mnie na lóżku leży śliczny dzidziolek z ciemnymi włoskami i trzyma mnie za palec no i obudziłam się a obok mnie spał mąż i trzymł mnie za rękę :)

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami gdy zaczyna sie 20t. Ja ich wcale często nie odczuwam i nie są to jakies mocne kopniaki. czasem coś tam czuje, ale nie wiem czy to nie za mało? :(

Mycha jeszcze za wcześnie na silne kopniaki,nie przejmuj się jeszcze zbyt intensywnie nie będziesz ich czuła.
Podejrzewam, że za jakieś 2 -3tyg.staną się reguralne i bardziej wyczówalne!!!!
Ale wsłuchaj się i ciesz każdym doznaniem to napewno już maluch się dobija ;D

reklama
Bo maluchy wiedzą kiedy maja kopac ;D
ale nie martwcie,się jeszcze nieźle Was "pokopią ;D"

Do góry