reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

mycha! Gratulacje!! :)

Ja też już chcę!!! a może maluchy się lekko dobijają a ja taka niewrażliwa jestem?? ::)

reklama
Hej ;)

Ja juz też czuję ruchy mojego skarbka od jakiegoś czasu ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Świetne uczucie, obserwuje jak sie brzuszek rusza,chyba bedzie bardzo silne moje maleństwo :laugh:
Jestem szczęśliwa do bólu ;) ;) ;) ::)

a i o mały włos bym zapomniała mnie dzidziuś kopie po prawej stronie i teściowa mowi zeto strona na dziewczynke a po lewej na chłopca :-) ale to sie zobaczy czy sie sprawdzi ;)

Buziaczki dziewczyny.

Ja slyszalam,ze to roznie z tymi stronami bywa. ;) No i ze kazdy jajnik odpowiada za inna plec,hehe. ;)

Ciekawe,z ktorej strony i kiedy mnie kopnie Dzidzia. ::) :)

Hehehe,no tak tak,cleo. :D
Tyle,ze ostatnio wyczytalam,czy uslyszalam,ze pewnej kobiecie wycieli lewy jajnik,przez co nie mogla miec dziecka plci meskiej,gdyz on za to odpowiadal. ;)

Witam wszystkie mamusie!
Ja moje maleństwo czuje dokładnie od 26 marca. Tego dnia poczułam delikatne pojedyncze dygnięcie, po lewej stronie w dole brzuszka. Czyżby to mój dzidziuś? -pomyślałam. Potem minęły trzy dni i nic. Trzeciego dnia znów to samo uczucie, najpierw raz potem znowu :). Od tamej pory czuję moją dzidzię codziennie :), raz delikatnie a czasem mocniej. To wspaniałe uczucie. Zauważyłam pewną prawidłowość: dzidzia porusza się przeważnie wtedy gdy ja spokojnie leżę lub siedzę od jakiegoś czasu. Pewnie maluszkowi brakuje bujania i zaczyna się tego dopominać :).
Pozdrawiam papa

Nika to cudnie ze maleństwo daje o sobie znać :) dzieciaczki w brzuszkach mam czesto śpią podczas gdy ich mamusie sa zajece chodzeniem lub ogólnie ruszaniem sie bo wtedy w macicy czuje sie jak w kołysce. Moje też najczęściej kopie kiedy posiedze troszkę :)

Ja już nie wiem czemu ja taka niewrażliwa jesstem i nie mam pewności czy to maluchy czy co innego mnie smyra w brzuchu.... Dobrze, że jest usg i widziałam wczoraj, że ostro fikają bo bym się już chyba bała...

Moje maleństwo też nieżle daje mi popalić jeżeli chodzi o kopniaczki i inne falowania i przepływania.Często udaje mi się zobaczyć jak podczas kopnięcia rusza się brzuszek :D Mój mąż też już to zauważył i nieraz poczuł kopniaka :D

reklama
A ja pierwsze mocne trzy kopniaczki poczyłam 17t3d. Od tego czasu czasem zdarza ze czuje coś ale nie wiem co? Jak to więc jest myślałam że teraz już bede je czuć regularnie>? :(

Do góry