reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy...

Ja kopniaczki i inne ruchy czuję już od dłuższego czasu ale najczęściej po południu lub wieczorkiem.Moje malenstwo nie lubi jak śpię na lewym boku i nie daje mi zasnąć dopóki nie przekręcę się na prawy bok ;D

reklama
dziewczyny ależ wasze dzidzie na pewno sie ruszają ale wy czasami nie rozróżniacie czy to burczy w brzuszku czy moze dzidzia kopie. Jak sie nauczycie rozpoznawać to będziecie zdziwione jakie to proste :)

Wszytko jest oczywiste jak sie wie jak to ma być ;D Tylko pamiętajcie,ż edzidziolki są malutkie,maja małą masę a do przebicia do nas jest trochę ciala ;D mam na myśli łożysko,macicę i powłoki brzuszne.
Wszystko ma swój miejsce i swój czas,jeszcze chwilka i będą kopać wszystkie w rytmie cza- :laugh:czy

Na poczatek dziewczynki to te ruchy sa takie leciutenkie (gilgotanie w brzuszku).
Ale potem to jest już fajowo.
Czasem to można zauważyć na brzuszku jak nasze dzieciaczki "pływają" - przesuwaja rączke lub nóżkę i to widać i czuć - to dopiero frajda :) :) :)

reklama
ale tym wystawianiem rączek i nóżek to dopiero później bedziemy sie cieszy cieszyc, jak dzieciaczki juzsporo urosną. Ja jak na razie to wyczuwam z której jest strony bo tak robi sie od razu robi sie wieksza górka :)

Do góry