reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze ruchy

Ja wczoraj poczułam 4 pukniecia z lewej strony pempka a dziś jedno...ciekawe czy to już to. Zobaczymy czy się będzie powtarzać:tak:

reklama
Ja jak siedze tez mam wrazenie ze cos tam puknie ale nie jest to regularne wiec nie zwracam uwagi;-)

Kaka moze to to :-)
A swoja droga to ja was podziwiam bo ja sie boje ze ja nie bede wiedziala jak dziecko
da o sobie znak ????????? :-( Boje sie ze nie zwroce na to uwagi a dzidzia bedzie kopac a ja nie bede wiedziala ze to ona :-(

Dorotka ja sama sie zastanawiam, czy to już to...i się staram nie napalać za bardzo.

Dziewczyny nie moge sie doczekac az dzidzia zacznie pukac, smerać, kopać. To musi być fantastyczne uczucie. Szczesciary te, które juz czuja fizycznie obecność maleństwa.

Jak mówiłam ginowi że chyba już coś czuje to powiedział ze jelita bo za wcześnie, ale to coś innego, jelita maminaczej, a to takie fajne

Rzeczywiście przy drugiej ciąży szybciej wyczuwamy, z Sebą pierwsze ruchy pamiętam z 21 tygodnia, a były to konkretne ruchy, może po prostu na wcześniejsze nie zwracałam uwagi. A teraz od około tygodnia codziennie po kilka, kilkanaście razy czuję i jestem pewna że to dzidzia, pierwsze dni jek leżałam i się wyciszyłam a teraz również w ciągu dnia. Jeśli chodzi o moje odczucia, do czego mogę to porównać, to (tylko błagam nie śmiejcie się ze mnie za bardzo ;-)) tak jakby ktoś strzelał z gumki od majtek tylko od wewnątrz brzucha :-D

A ja wyczuwam taką gulkę.Raz jest większa ,raz mniejsza, raz tu, raz tam.Jak poloże na nie ręke to się przesuwa.Ale nie kopie.Ciekawe czy to to?Miałyście cos takiego?

reklama
Mafa, ja czasem na leżąco próbują delikatnie macać brzusio ale nic nie czuję.

Za to przed chwilą ktos mnie od środka smyrnął dwa razy...

Do góry