reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

Agniesia25 Minisia ma racje. Co do mojej wczesniejszej wypowiedzi ze powinny byc systematyczne. To mi ginka mówiła ze jezeli coś poczuje i zdarze sie to codziennie a nie co kilka dni to są własnie ruchy. Moze Twoje maleństwo juz powoli chce dawac znac o sobie a za kilka dni bedziesz je odczuwac juz codziennie nie wiem cieżko powiedzieć. Nie które kobiety mówia o ruchach jak odczuwają motylki, łaskotanie czy tez przelewanie w brzusiu. Dla mnie pierwsze ruchy to takie delikatne pyknięcia (kojarze z otwierzaniem szampana) czy tez pstrykniecia. Coś co odczuje jak przyłoże ręke do brzusia a nie w podswiadomości. Co wieczór leżac w łózeczku trzymam rece na brzuszku i rozmawiam z maleństwem i oczekuje na jakis znak z jego strony ale na razie cisza:rofl2:
A Ty sie nie martw pierworódki odczuwają ruchy pomiedzy 18 a 22 tyg wiec spokojnie;-)
Uffff znów sie rozpisałam

reklama
czarna79 widzę,ze jesteśmy na tym samym etapie ciąży (patrz suwaczek) moze Ty jeden dzień więcej:-)
Ja też wyczekuje tych pierwszych ruchów..(widziałam jaki maluszek jest ruchliwy na usg teraz chce poczuć)

Majeczka no czekam czekam.
Bedzie dobrze dziewczyny już coraz bliżej jestesmy tych kopniaczków aż bedziemy ich miały po dziuki w nosie:-p Moja Laura tak była aktywna ze płakałam nocami bo spać mi niedawała:szok:Jak sie nieraz prężyła do brzuchol sie jak jajo robił:-D
Nawet wam powiem ze w czasie porodu tak mi dawała po żebrach ze położna sie śmiała ze sobie pomaga i odpycha sie:rofl2::laugh2:

Ja też obstawiam 20 tydzień...a jak mi dzidzia będzie dokuczac to puszczę jej muzykę klasyczną - to moze się uspokoi;-)

Wydaje mi się, że powolutku zaczynam dostawać delikatne kuksańce:) Od dwóch dni czuję charakterystyczne smyranko;) Zobaczymy czy to się będzie powtarzać bo coś za wczesnie :happy:

A ja chcialam sie pochwalic ze to co odczuwalam jako banieczki powtarza sie coraz czesciej.Czuje je juz kilka razy dziennie.Wczoraj podczas filmu czulam to wiele razy.Nie przypomina to w niczym muskania skrzydellami motylka ale raczej delikatne kopniaczki.Super uczucie!!!!Pozdrawiam

reklama
A ja jestem w 17 tyg i już czuję jak moje Maleństwo się wierci, ale to moja druga ciąża a podobno przy drugim szybciej można to rozpozać i rzeczywiście tak jest w moim wypadku. najważniejsze jednak jest aby dziecko urodziło się całe i zdrowe, pozdrawiam wszystkie mamusie..

Do góry