reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

reklama
Dobrze Cię rozumiem. Ja też nigdy nie mogę sie doczekać kolejnej wizyty. Musze się umówić na 11 lipca.

Magdziunia wiem ze łatwo sie mówi ale nie martw sie napewno wszystko jest ok. tez tak czasem panikuje!!zjedz albo wypij cos slodkiego i sie poloz zobaczysz powinno pobudzic maluszka u mnie to dziala.

MADZIU dziewczyny maja racje tylko spokojnie Moze staraj sie lezec wiecej wciagu dnia i napewno poczujesz ja jakbym tak caly czas chodzila w dzien to tez malo bym czula :-(
Ale ja mysle ze ty nie tylko dlatego chcesz isc bo sie martwisz wiem ze myslisz pozytywnie kochana i chcesz isc wczesniej bo do 30 tygodnia jeszcze 8 tygodni i ci sie nie dziwie ze chcesz isc wczesniej Szczerze to ja bym na twoim miejscu poszla na usg i znajac mnie to poszlabym zaniedlugo :-)Wiem ze chcesz isc wczesniej po to aby zobaczyc maluszka i moze poznac plec.
Ja tez bym nie czekala do 30 tygodnia takie jest moje zdanie :-)

Dorotko dokładnie tak - ja w dzień bardzo dużo spaceruję, ciągle coś ... mało leżę.
A czekać tyle do 30 tc to zwariować można. A poza tym jestem ciekawa czy bedzie chłopczyk czy dziewczynka - czas mija a ja mogłąbym kupować ubranka.
W tygodniu zapiszę się na usg i będę usatysfakcjonowana.
A poza tym jak mąż wróci, to mogłąbym zrobić jemu niespodziankę.
Na kolejne usg poszedłby ze mną już.
A i rodzicom tez chciałąbym zrobić niespodziankę - tata niedługo ma imieniny, więc ...
Stwierdziłam, że jednak odpuszczę sobie to badanie usg na pikniku.

MADZIU i dobrze cie zrozumialam ze nie o tyle sie martwisz co chcesz zobaczyc maluszka i dowiedziec sie kto mieszka w twoim brzuszku i swietny pomysl z ta niespodzinka dla M i dla rodzicow.I dokladnie juz zaniedlugo moglabys zaczac kupowac konkrety a nie czekac do 30 tygodnia doskonale cie rozumiem :-)

Moja OLIWCIA KOPIE od 4 nad ranem :-)

MADZIU a jak wczoraj lezalam to czulas ruchy?????????? moze staraj sie dla wlasnego spokoju wiecej polezec zwlaszcza po zjedzeniu moze to pomoze i nie bedzie sie martwic :-)

Dorotko masz rację - powinnam więcej leżeć. Lekarz też mówił o sporej ilości odpoczynku, ale ja tak nie umiem.
Całe życie na sportowo, w biegu ...
Brzusio rośnie bo mierzę co 1 tydzień a nawet 1,5 tg centymetrem obwód pod pępkiem.
Ale najwidoczniej moje dzidzi jest leniwe - za to pewnie da popalić jak się urodzi.
A poza tym mam łożysko na ścianie przedniej i może ono tak amortyzuje kopniaczki.

reklama
Dorotko pewnikiem tak jest, chociaż ja pytałam swojego lekarza i odparł, iż nie ma to znaczenia.
Z kolei moja koleżanka pytała swojego i on wprost przeciwnie - powiedział, że może to mieć wpływ.
No i komu wierzyć ... ech ... a mogłam zdawać na moją kochaną medycyne a nie na AWF :baffled:

Do góry