reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

reklama
A moje maleństwo coś leniwe jest i troszkę się martwię.
Ja czuję kopniaczki i to delikatne.

Chyba wybiorę się na wcześniejsze usg - dla świętego spokoju.

Ale jestem happy!!!!Od soboty czuje kopniaczki naszej iskierki!!jakie to jest super uczucie!!!Nie da sie tego opisac,same zreszta wiecie:):)pozdrawiam wszystkie pazdziernikowe mamusie !:)

No i nareszcie moje maleństwo zaczeło sie ruszać w brzuszku, Nie wiedziałam ze to takie przyjemne i miłe :) Teraz czekam z partnerem na to by i on mógł coś poczuć :)

Moja DZIEWCZYNKA czasem sie przekreci ,puknie delikatnie a czasem to tak szaleje np wczoraj szalala praktycznie caly dzien az ja jak tak glupia zaczelam sie martwic czy jest oki :-(
Wczoraj wieczorem szalala i nagle ucichlo jak zasypialam ale w nocy jak M szedl do pracy po 4 dala mi 2 mocne kopniaki ze nic jej nie ma i poszla spac a teraz niesmialo sie rusza :-)
Wiecie co wczoraj mialam pierwszy dzien taki ze jak np cos robilam czy stalam to czulam pojedyncze kopniaki.Np jak wsiadlam do busa jak bylam u lekarza i wogole jak stalam i gotowalam ibiad a tak to zawsze czulam jak lezalam i siedzialam :-)
Dzis jak narazie moja MALA sie leni ale moze zceka na sniadanie heheheh

MADZIU nic sie nie martw bo dzidzie tak maja raz sa bardziej ruchliwe a raz mnie i moja tez czasem tylko tak puka ze jak nie przyloze reki to praktycznie tego nie poczuje :-) czasem i tak nasze dzieci maja ale jak masz ochote to idz wczesniej na usg :-)

Moja Weronisia też ruchliwa jak nie budzi mnie w nocy to dzis od rana kopała jak nie wiem chyba rece tez przy tym jej pomagały bo z dwoch stron odrazu bylo widac na brzuszku góreczki.

Ja odczówam czasem silny kopniak jak się podnosze z łóżka. Chyba wtedy brzusio się napina i robi się mniej miejsca więc sie rozpycha. Próbowałam M pokazać kopniaczki ale nic nie wyczuł. Stwierdził tylko, że się zmówiłyśmy - bo z babami tak juz jest;-)

reklama
Kaka moj M jakis czas temu zobaczyl kopniaczki a wczoraj pierwszy raz poczul choc staral sie poczuc juz od jakiegos czasu hihihi.Ona ilekroc chce komus pokazac jak onakopie to ona chyba to wie i wtedy sie nie rusza :-).Teraz kopie mnie dosc mocno wogole od wczoraj zas jest bardziej aktywna tak jak wczesniej bywala ale kopie coraz mocniej :-)

Do góry