reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

Czesc dziewczyny!! ale Wam zazdroszcze tych ruchów...!! super!! ja jeszcze nic nie czuje ... :-( ani jednego kopnięcia.... czy to normalne??

reklama
Aniaaa, nie martw sie, tak to juz bywa z dzidziusiami, ze niektore sa leniwe :) Moje np. daje o sobie znac przewaznie wieczorem i w nocy :) (przez co sen jest slabszej jakosci :)))) Za kilka tygodni zacznie szarzowac :) A potem wypinac nozki, raczki plecki przez skore Twego brzuszka. Wszystko przed Toba. A powiedz, to Twoje pierwsze Baby?

U mnie też mało aktywna dzidzia jest - leniuszek, ale za to chyba da popalić po porodzie ;-):-D:-D:-D
Rano po śniadanku jak leżę i trzymam rękę na brzuchu to czuję takie śmieszne łaskotanie i przemieszczanie się.
Jeśli na usg jest wszystko w porządku i dzidzia się rusza, serduszko biję a nie czujemy ruchów - to nie ma się czym martwić.
Będzie dobrze dziewczyny.
Zmykam bo dziś cały dzień na nogach - i chyba mój maluszek śpi, ukołysany.
Dobrej nocy.

Gosia, Magdziunia - dzięki za pocieszenie, mam nadzieję, że faktycznie wszystko jest w porządku i wkrótce je poczuję - już się nie mogę doczekać !!
Tak, to mój pierwszy dzidziuś, stąd pewnie moje obawy.
Pozdrowionka :-)

Aniu u mnie druga ciąża - pierwszą straciłam :-(
Mam obawy, ale staram się je niwelować - strach i niepokój nie służą ani mnie ani maluszkowi.
Ja wierzę, że będzie dobrze. Musi być i innej opcji nie ma.
Trzymam kciuki za nas wszystkie.

Magdziunia na pewno będzie wszystko w porządku, musi być !! Zresztą największe ryzyko już masz za sobą ... Będzie dobrze, tylko myśl zawsze pozytywnie!! Wiem, że łatwo się mówi, a jeżeli są jakieś niepokojące objawy, to nie da się o tym nie myśleć ... sama widzę to po sobie... Ale tak naprawdę piękny okres przed nami !! :-)

Aniu moja polezanka poczula dopiero ruchy w ponad 20 tygodniu wiec sie nie martw :-)

A moje sloneczko daje od rana o sobie znac :-)Chyba mnie teraz pociesza za to ze wczorahj nie pokazala mamusi co ma miedzy nozkami ;-)
Najbardziej czuje jak leze spokojnie ale zaczynam czuc pojedyncze kopniaczki naj np siedze
przed kompem lub cos delikatnie robie i to jest takie inne uczucie niz jak sie lezy.
Jak leze tow eim ze to to bo nawet widac a wiecie jak sie cos robi i pierwszy raz sie czuje cos takiego to to jest nowe :-)

Madziu ja tez pierwsza ciaze poronilam :-( tylko poronienie bylu o mnie w 7 tygdoniu.Poprstu dzidzia umarla i sie nie rozwijala :-(.Tutaj jest calkiem inaczej i oczywiscie boje sie ale juz
coraz mniej bo na serio najgorsze za nami :-)
Jesli moze zapytac to jak to bylo u Ciebie ?Jesli nie chcesz to nie odpisuj

reklama
Ja też czuję pojedyncze kopniaki, ta maja córcia coś ruchliwa jest i dość silna że tak kopie mamę:-D
Najczęściej czuję ją jak siedzę albo leżę. Ale widzę że chyba lubi jeździć samochodem bo prawie zawsze jak gdzieś jedziemy to kopie:-D

Do góry