reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

reklama
Moja kochana dzidzia tez juz coraz bardziej fika :-D.
Dzis jakies dobre 15 min sobie fikala :tak: a ja pierwszy raz widzialam jak dzidzia puka i jak mi sie brzuszek w tym miejscu pukniecia rusza i pierwszy raz widzialam jak mi brzusio caly sie ruszal jak dzidzia sie przemieszczala :tak:
AZ MI lezki ze szczescia poszly i teraz jestem pewna ze to co poczulam tydzien temu we wtorek to byly kopniaczki:tak:.Z dnia na dzien sa czestrze i silniejsze choc nadal glownie wyczuwane jak leze.Ale jestem szczesliwa.
I TERAZ WIDAC ZE Z DZIDZIA OKI JAK SIE TAK INTENSYWNIE PORUSZA:tak:.
tak sie martwilam ze nie czuje a jednak piersze delikatne ruchy poczulam w
17 tygodniu i 3 dni a jak na pierwsze dziecko to chyba nawet wczesnie :tak:

Popoludniu zas dzidzia dawal o sobie znac :-) Tak bardzo sie ciesze i nawet jak chodze czy cos robie to mam dzis wrazenie ze mnie kopnie ale tego jeszcze nie jestem pewna.Jestem pewna jak leze i czuje kopniaczki i widze jak sie brzuch rusza :-)

Dzieki Motylku :-)

A moja Księżniczka to juz każdego dnia daje o sobie znać i to coraz mocniej i nie tak jak na początku że czułam ją tylko jak siedziałam ale teraz jak chodzę lub robię cośinnego! Czuję ją bardzo często ale jeszcze nie widziałam jak kopie narazie tylko czuję:-)

Cześć dziewczyny!

Aż się uśmiechałam od ucha do ucha, jak czytam o tych wszystkich naszych rozrabiających, kopiących i fikających maluszków. Dla mnie to też straszna radocha, jak coś poczuję :-D
Ale mój bąbel jest sprytny - jak siedzę spokojnie i np. sobie czytam to sobie bryka, ale jak tylko odłożę książkę, odsłonię brzuch i CZEKAM, to on zamiera w bezruchu, tak jakby zastygał w ciekawości. I tak się bawimy w ciuciubabkę ;)
To samo jest jak położę rękę na brzuchu - natychmiast przestaje się ruszać.

Ale w piątek mam nadzieję, że cię zobaczę mały łobuziaku i liczę na to, że wypniesz się odpowiednio do USG, żebym się dowiedziała, czy córcia czy synek!

Pa!

Mika sprytny ten twoj babelek :-)

Mi dzis tez dzidzia non stop daje o sobie znac i jak nie kopie to czuje takie dziwne przelewanie :-)
Nawet moj M widzial 1 pukniecie maluszka i jak mama specjalnie trzymala reke na moim brzuchu to tez raz poczula :-).A jak juz mama poczula to to musi byc to :-)

Oj to prawda Mika79 - uśmiech sam na twarzy gości jak się czyta takie wieści.
To są jedne z najpiękniejszych chwil w życiu.
Cieszmy się nimi ile się da.

Dorotko fajnie tak, jak się czuje kopniaczki pod ręką.

reklama
a ja sie strasznie martwie :( moja fasolka zrobila mi prezent na Dzien Matki, tego dnia poczulam wlasnie taka rybke, uczucie sie powtarzalo, wiec mysle ze to wlasnie ona dawala znac, za to wczoraj od ok 16 rybka zniknela :( i dzis tez jej nie ma :( tak strasznie sie martwie ze malenstwu cos sie stalo :(

Do góry