reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

NatusiaMa nio moja dzidzia tez silna jak np leze troche przyugarbiona teraz to mnie kopie bo moze jej nie wygodnie jak przygniatam troche brzuch hihihih
Z tym samochodem to masz fajnie hihihihih

reklama
Ja gdzieś czytałam że jak mama ma ciasny ciuszek albo właśnie jest przygarbiana to dzidzia przemieszcza sie i kopie dając tym znak że jest jej niewygodnie i w ten sposób domaga sie zmainy pozycji mamy:-D

Moje Maleństwo też fika -chociaż mam wrażenie,że Kuba był bardziej rozbrykany..., a gdy kładę rękę na brzuchu - przestaje:tak: Dzięki temu tata ma ograniczone możliwości poczucia swego Maleństwa. Ale czasem i jego kopnie...:zawstydzona/y:

Witajcie dziewczyny.
Dorotko u mnie pierwsza ciąża była planowana, wyczekana i ... :-(
przyszła strata.
Na początku było wszystko ok, ale dzidziuś się nie rozwijał i wchłonął się. Został pusty pęcherzy i w 11tc zabieg łyżeczkowania.
Z wyniku hist-pat wyszło, że to był zaśniad częściowy.
Przeżyłam to strasznie - po pierwszej wizycie u ginekologa dowiedziałam się, że będę musiała być pod opieką Centrum Onkologii - cały długi rok musiałam czekać na drugą ciążę, jeździć co dwa tygodnie przez pół roku; później co miesiąc i pod koniec co 2 miesiące na badanie krwi - na szczęście od samego początku wszystkie wyniki były znakomite.
Jednak w serduszku pozostała rana - jest parę dat, które będą już zawsze przypominać.
Tak przedstawia się moja smutna historia z pierwszą ciążą.
Teraz staram się żyć normalnie, cieszyć każdą chwilą i przede wszystkim myśleć pozytywnie.
Wierzę mocno, że będzie dobrze.

Przepraszam za trochę smutku.

Madziu smutna ta twoja historia i nie przepraszaj ze nas zasmucasz bo nie zasmucasz po to tu jestesmy :-)
U mnie lyzeczkowanie bylo w 7 tygodniu tez ciezko to przezylam ale po pol roku po 2 podejsciu
pojawilo sie upragnione dzidzie i do teraz jest oki wiec juz tak pozostanie na zawsze :-)

Moja dzidzia kopla wlasnie wiec ide zrobic sobie sniadanie bo moze glodna jest :-)
Dzis w nocy pierwszy raz poczulam kopniaki w nocy :-)

Witajcie :-)
Tak teraz to już będzie dobrze, musi być.

I znó piękna pogoda i słoneczko a do tego cieplutko.
Ja dziś znów na wesele jadę.

magdziunia i dorota123456789 współczuję Wam tych doświadczeń. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co przeżywałaście, takie młode osóbki a tyle przeżyć za sobą. Teraz musi być dobrze, nawet nie myślcie inaczej! Cieszcie się ciążą a wszystko będzie dobrze;-)
Mój synek uaktywnia się rano, około 5-6 i już spać nie daje:-pDzisiaj rano czułam jakieś mocniejsze kopniaczki, nie wiem czy to nie od globulek, którymi go "odżywiłam"...bo znów mnie się jakaś infekcja czepia:baffled:

reklama
Antuanet masz racje poronienie to straszna sprawa zwlaszcza gdy to dzidzi jest oczekwiane :-(
Ale juz nie myslmy o tym choc bol do konca zycia jakis zostanie ale teraz chce sie cieszyc tym dzieckiem bo juz musi byc dobrze.
Moja dzidzia troche kopala po jedzeniu ale nie tak ruchliwie jak wczoraj ale mnie wystarczy ze kopnie mnie doslownie kilka razy w ciagu dnia i bede szczesliwa :-)

Antuanet zycze zdrowia :-)

Do góry