reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

Witajcie w niedzielne popołudnie.
Ja wiem, że każda z nas jest inna i w różnym czasie odczuje ruchy maluszka.
Czekam cierpliwie :-)

reklama
Mnie sie tez dzis wydawalo jakby mi lekko sie ruszyl brzusio podczas kopniaczka:tak:
Dziewczyny a macie takie cos ze czujecie w brzuchu serce????????:szok:Mnie nawet tak jak bije to sie rusza brzuch
Nie wiem czy to moje serce czy dzidzi bo nie wiem czy to mozliwe ale serio mnie tak jak bije tak sie rusza brzuch :tak:
Ja tez czuje bicie serduszka caly czas,nie raz az brzuch sie rusza mocniej:-)Wczoraj wrocilismy z urodzin w nocy i moja dzidiza jak sie polozylam spac zaczela kopac,az sie smialam,ze jeszcze by chciala imprezowac:-D

Ja czuję już wyraźnie kopniaczki - słabsze i mocniejsze - aż łezka się kręci w oku:-D ale mój M nic jeszcze nie wyczół przez powłokę brzuszna:baffled: a tak chciałam mu pokazac co nasze dziecię wyprawia:)
Kaka spokojnie mój M długo nie mógł poczuć Laury i często było tak ze jak tylko poło zył ręke mała przestawała fikać:laugh2:

A ja dziewczyne te pukania ktore poczulam kilka dni temu to sie coraz czesciej powtarzaja :-)
i za kazdym razem jest to ten sam rodzaj pukania ale sa raz slabsze a raz mocniejsze ,juz nawet czasem jak nie trzymam reki na brzuchu to czasem poczuje to pukniecie w brzuszku :-)
A co najwazniejsze chyba to to ze powtarza sie to coarz czesciej.Wczoraj chyba rano po 6 tak ze 3 pukniecia ( one zazwyczaj sa najpier 1 ponzij 2 a czasem i 3 :-) )
Pozniej u tesciowej to jetem pewna ze mnie koplo 2 razy i wieczorem juz w domu 3 razy a 3 to byl taki mocniejszy :-).Dzis rano jeszcze przed sniadaniem poczulam zas to samo i po sniadaniu :-)
Wiec to chyba dobrze ze sie to coraz czescie zdaza :-).
I tymi kopniakami potwierdzam sie ze jest oki choc jajniki bola hihihihhi

mi też ktoś sie w brzuchu rusza, te tetnienie wyczówam ale niestety to moje bo jest takie samo jak moje tetno

lekki i wyczuwam lepiej jak siedze lub leże po przeawaznie gdzieś latam i wtedy czuje berzdiej takie bąbelki

reklama
A ja wczoraj na Dzień Matki dostałam w prezencie takie już wyraźniejsze niż wcześniej puk. I dzisiaj od samego ranka daje o sobie znać :)

Do góry