reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze ruchy

ppatqa ,dorota może to juz dzidzia. A joja dzidzia to teraz juz codziennie sie rusza i mnie kopie czasmi nawet do 2 w nocy ale spi tak jak ja długo i tak około 11 zaczyna sie ruszać... Ale by było fajnie jak by sie urodziła to tez by mi tak dawała pospać...:-)

reklama
Kurcze ale fajnie bo dzis jeszcze nic nie jadlam i po sniadaniu planuje zjesc winogrona a
po nich mam wzdecia i wiecie wsio sie rusza w brzuchu i se pomyslam ze przy
tych wzdeciach to ja nie bede wiedziala kiedy dzidzia kopie bo ja jak mam wzdecia to mam
je non stop przez caly dzien i ciezko by mi bylo rozpoznac leciutkie kopniaczki od wzdec.
I tak jak siedzialam teraz prze komputerem to mnie na srodku brzucha na dole cos 2 razy delikatnie od srodka puknelo i sie strasznie ciesze ze to moze dzidzia i jak juz dzis bede miala
wzdecia i to tak jestem szczesliwa ze juz poczulam pukniecie :)
Ostatnio takie delikatne PUK czuje codziennie tak do kilku razy dziennie :-)

Witajcie.
Fajnie z tymi ruchami.
Ja już sama nie wiem co odczuwam i martwię się troszkę tym.
Czułam tydzień temu maluszka w piątek przed wizytą u gina i po też.
A od niedzieli cisza.
Czasem wydaję mi się, że coś bardzo delikatnie rusza się, ale nie wiem czy to mój skarb.
Ja nie wytrzymam do środowego usg.
Modlę się, aby wszystko było dobrze.

magdziunia nie martw się tym że jeszcze nie czujesz bo przecież każda ciąża jest inna a mama może poczuć ruchy swojego maluszka nawet dopiero w 20 tyg. więc masz jeszcze trochę czasu.
Lekarz wyjaśni Ci wszystkie wątpliwości (przynajmniej powinien).
A z dzidzią napewno wszystko dobrze tylko pewnie jeszcze woli poleniuchować:-)

Dziewczyny pewnie macie rację i dziękuję za słowa otuchy.
Zbliża się wizyta i usg i pewnie dlatego mam takie odczucia i ... panikuję.
Chciałabym już być po wizycie szczęśliwa i zadowolona patrzeć na wydruk usg z moim szkrabem.

Ja też czekam na wizytę u gina to juz w poniedziałek!:-)
I tez mam nadzieje że powie mi kto mieszka w moim brzuszku i że dobrze się rozwija i wszystko jest ok. Mam nadzieję że tak będzie:tak:
Nie ma się co przejmować bo to tylko szkodzi:crazy:

Dokładnie Natusiu ja sobie tak powtarzam cały czas.
Musi być dobrze i innej opcji nie ma.
Zmykam do ogródka posiedzieć troszkę na powietrzu.

Ja tez dziewczyny przed wizyta sie balam:tak:ale jak juz zobaczylam,ze wszystko ok to sie ucieszylam strasznie.Zdjecie usg nie zaciekawe,sa 3 a jedno najlepsze,cala raczka z rozszerzonymi paluszkami-swietne:-).Musimy wierzyc,ze wszystko jest dobrze!!!!!!!!i myslec pozytywnie.

reklama
Do góry