reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Hej byłam dzisiaj na wizycie mam 8 dobrze rokujących jajeczek i kilka małych których lekarza nie za bardzo bierze pod uwagę
Trochę martwi mnie ta ilość ;(
Dzisiaj biorę ostatnie zastrzyki a w poniedziałek punkcja
To super, pamiętaj, że ilość nie zawsze ma największe znaczenie. Trzymam mocno kciuki 😉
A ten trzeci rodzaj zastrzyków już brałaś? Bolą Cię jajniki czy znośnie?

reklama
Właśnie jestem po usg, wygląda na to, ze bede musiała jeszcze wrócić do stymulacji, ale dowiem się dopiero o 19.20. W jednym jajniku mam ponad 10, w drugim mniej.
Hej byłam dzisiaj na wizycie mam 8 dobrze rokujących jajeczek i kilka małych których lekarza nie za bardzo bierze pod uwagę
Trochę martwi mnie ta ilość ;(
Dzisiaj biorę ostatnie zastrzyki a w poniedziałek punkcja
8 dobrze rokujących to nie tak mało, biorąc pod uwagę, że zapłodnić można tylko 6. Musisz być dobrej myśli:). Najważniejsze, że już kończysz stymulację i w poniedziałek będziesz po punkcji :yes:
🥰

Ja jestem po wizycie. U mnie produkcja idzie chyba wolno, bo pani doktor stwierdziła, że muszę jeszcze przynajmniej trzy dni kontynuować stymulację. W poniedziałek idę na kolejne usg i wieczorem znów wizyta, na której mamy już coś wiedzieć. Punkcja najprawdopodobniej w środę, a jeśli by się tak udało, to transfer w kolejny poniedziałek. No nic, czekamy dalej :D

Właśnie jestem po usg, wygląda na to, ze bede musiała jeszcze wrócić do stymulacji, ale dowiem się dopiero o 19.20. W jednym jajniku mam ponad 10, w drugim mniej.

8 dobrze rokujących to nie tak mało, biorąc pod uwagę, że zapłodnić można tylko 6. Musisz być dobrej myśli:). Najważniejsze, że już kończysz stymulację i w poniedziałek będziesz po punkcji :yes:
🥰
u mnie tez ilości w jajnikach są rożne, prawy zdecydowanie lepiej sobie radzi :)
w poniedzialek pukncja i najbardziej stresujący okres dla mnie czyli zapłodnienie zarodków i ich rozwoj

Dziewczyny a mam do Was prośbę 🙈 Czy mogłabyście mi napisać w jakim dniu zaczynałyście stymulacje (2 dzien cyklu czy 21 cyklu) i ile dokładnie dni u Was to trwało do punkcji? Szukam informacji o tych protokołach i szczerze mówiąc nawet nie wiem jaki protokół będzie u mnie stosowany 🫣😵‍💫 Spodziewam się, że u każdej z nas wygląda to inaczej, ale moj lekarz mi tylko powtarza: „Pani Nino, nie wybiegamy do przodu, wszystko będę mówił na bieżąco”, ale ja bym chciała chociaż wiedzieć czy mam sie nastawiac na 4 tygodnie zastrzykow czy moze tylko na 2 😥
Hej 😊 ja zaczynałam symulację od 2 dnia cyklu na jednym zastrzyku Puregonu potem doszedł drugi zastrzyk Orgalutran. Moja stymulacja trwała równo 2 tygodnie bo w 15 dniu cyklu miałam punkcje. Ale też tak jak Ty wszystkie informacje dostawalam na bieżąco na kolejnych wizytach 😊

Jestem już po punkcji, ogólnie miałam 6 jajeczek z oocysta, reszta była pusta z tych 6 jest tylko jedna dobrze rozwinięta, 3 próbują dojrzeć w inkubatorze a 2 były nie rozwinięte

Jestem już po punkcji, ogólnie miałam 6 jajeczek z oocysta, reszta była pusta z tych 6 jest tylko jedna dobrze rozwinięta, 3 próbują dojrzeć w inkubatorze a 2 były nie rozwinięte
Oby jeszcze dojrzaly. U mnie nie za dobrze, jestem po wizycie: prawy jajnik nawet nie drgnął, lewy 3 i 4 szt małe. Dostałam jeszcze po 2 zastrzyki i w środę kolejna kontrola.

Oby jeszcze dojrzaly. U mnie nie za dobrze, jestem po wizycie: prawy jajnik nawet nie drgnął, lewy 3 i 4 szt małe. Dostałam jeszcze po 2 zastrzyki i w środę kolejna kontrola.
A jakiej są wielkości te 3 jajeczka?
Do mnie właśnie dzwoniła klinika i tylko jedno z tych 3 jajeczek dojrzało także na tą chwilę mamy 2 zapłodnione komórki, jeżeli maluchy ładnie się będą rozwijać to w czwartek będę miała transfer

reklama
u mnie było 7. Pobrali 5, zaplodnily się 3 a tylko jeden przetrwał do stadium blastocysty. Niestety ciąża biochemiczna ale już jutro mam kolejna punkcję i lecimy dalej z tematem.
Pamiętaj ze wystarczy tylko jeden !

Do góry