reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

jak wygląda u ciebie sytuacja ?
wiesz już kiedy będziesz podchodzić do stymulacji ?
Dopiero w połowie następnego cyklu mam się pojawić na wizycie. Także mam dłuższą przerwę. Z jednej strony, troszkę to smutne, bo już wystarczająco dużo czasu straciłam. Z drugiej miło odpocząć od tych wizyt, leków i ciągłego patrzenia w kalendarzyk.
Pracy mam dużo, to czas szybko biegnie, a i zrelaksować się przy winku można 😉

reklama
Dopiero w połowie następnego cyklu mam się pojawić na wizycie. Także mam dłuższą przerwę. Z jednej strony, troszkę to smutne, bo już wystarczająco dużo czasu straciłam. Z drugiej miło odpocząć od tych wizyt, leków i ciągłego patrzenia w kalendarzyk.
Pracy mam dużo, to czas szybko biegnie, a i zrelaksować się przy winku można 😉
Relaks też jest potrzebny :)
Przypomnij mi ty teraz bierzesz antykoncepcyjne?

Hej dziewczyny 🙂 czy pozwolicie,że dołączę do Was w staraniach o maleństwo? Czekam na pierwszy dzień cyklu (obstawiam święta lub zaraz po) i zaczynam stymulację. W tym miesiącu będę miała punkcję, a w kolejnym transfer mrożaczka, z uwagi na problemy immunologiczne. To będzie nasz pierwszy raz.
Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️

Hej dziewczyny 🙂 czy pozwolicie,że dołączę do Was w staraniach o maleństwo? Czekam na pierwszy dzień cyklu (obstawiam święta lub zaraz po) i zaczynam stymulację. W tym miesiącu będę miała punkcję, a w kolejnym transfer mrożaczka, z uwagi na problemy immunologiczne. To będzie nasz pierwszy raz.
Trzymam za Was wszystkie kciuki ❤️
hej hej! Miło Cie poznać! Ja też czekam na 1 dc, więc pewnie będziemy razem przechodzić cały cykl, to także nasz pierwszy raz z in vitro. Opowiesz coś o Waszych staraniach i skąd decyzja o in vitro?
W naszym przypadku choroba męża uniemożliwia naturalne starania, za nami 4 nieudane IUI.

hej hej! Miło Cie poznać! Ja też czekam na 1 dc, więc pewnie będziemy razem przechodzić cały cykl, to także nasz pierwszy raz z in vitro. Opowiesz coś o Waszych staraniach i skąd decyzja o in vitro?
W naszym przypadku choroba męża uniemożliwia naturalne starania, za nami 4 nieudane IUI.
Jej, jak fajnie,że nie będę sama! :) My staramy się 3 lata, a diagnozujemy od 2 lat.
Mam 37 lat.
W zeszłym roku w styczniu mieliśmy iui- bez efektu, a w lutym naturalnie zaszłam w ciążę, jednak w szóstym tygodniu płód obumarł :( po poronieniu wzięłam sprawy w swoje ręce, zrobiłam sporo badań genetycznych i immunologicznych, z których jedynie miałam za wysoki poziom komórek NK. Od immunologa dostałam plaquenil i różne suple z zaleceniem,że jak się przez 3 miesiące nie uda, to zostaje IVF. Następnie udaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności, gdzie dostaliśmy encorton na 3 miesiące i też nic. Taka o historia. Od 1 DC startujemy z bemfola, menopur, orgalutran.

Dziewczyny ! Jak się czułyście po transferze ? Jestem właśnie po, taki dziwny ból mam na jednym jajniku nie wiem czy to kwestia samego zabiegu czy co ?

reklama
Dziewczyny ! Jak się czułyście po transferze ? Jestem właśnie po, taki dziwny ból mam na jednym jajniku nie wiem czy to kwestia samego zabiegu czy co ?
Oj tutaj nie pomogę 😔 Pierwszy transfer mam zaplanowany w sobotę... Ale biorąc pod uwagę moje dotychczasowe przygody z in vitro jestem przerażona. dochodzę do siebie po punkcji. Boże dziewczyny to było straszne. Anestezjolog wgl nie podołał zadaniu… narkoza nie zadziałała, a środki przeciwbólowe w połowie przestały działać. Leżałam na fotelu i płakałam. Teraz minęły 4 dni, mam wzdęty brzuch i jakieś dziwne bóle… jakby miesiączkowe? Ale to chyba nie możliwe, żebym dostała tak szybko miesiączke, co myślicie? Rany jakim my to wszystko kosztem musimy robić 😔 Sorki za dołujący wpis 🙈

Do góry