reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Hej a decydujecie się na badanie zarodków?bo mam mętlik w głowie,byłam zdecydowana ale lekarz odradził bo wg niego nie ma 100proc gwarancji że transfer się przyjmie,że wykryje wady itp no i zgłupiałam..

reklama
Hej a decydujecie się na badanie zarodków?bo mam mętlik w głowie,byłam zdecydowana ale lekarz odradził bo wg niego nie ma 100proc gwarancji że transfer się przyjmie,że wykryje wady itp no i zgłupiałam..
Oczywiście to nie jest gwarancja 100%, że zarodek będzie zdrowy... Ale za to masz 100% pewności, że nie będziesz mieć podanego chorego, a to już zdecydowanie zwiększa szanse.

Rozumiem.
Czy w pracy powiedziałyście o procedurze? Czy miałyście problem z dniami wolnymi?
U mnie akurat nie ma przewidzianych dni wolnych oprócz samego dnia punkcji czy transferu. Za pierwszym razem pracowałam normalnie, ale teraz postanowiłam zostać w domu tydzień po transferze. Pozamieniałam się z koleżankami na godziny, nie brałam oficjalnego zwolnienia.

Rozumiem.
Czy w pracy powiedziałyście o procedurze? Czy miałyście problem z dniami wolnymi?
U mnie w pracy o staraniach i problemach wie prezeska- też kobieta, też długo starająca się o drugą pociechę i bardzo mnie wspiera. Nie robi problemów z wolnym,czy zwolnieniami. I kilka najbliższych przyjaciółek. Rodzinie nie mówiliśmy.

Oczywiście to nie jest gwarancja 100%, że zarodek będzie zdrowy... Ale za to masz 100% pewności, że nie będziesz mieć podanego chorego, a to już zdecydowanie zwiększa szanse.
No właśnie nie masz bo może być mozaika i ogólnie jest chory ale pobiorą"dobre"komórki i jest niby zdrowy ,zapytałam się czy to badanie wykryje np zespół Downa to powiedział że niekoniecznie to znowu jest prawdopodobieństwo i dlatego zgłupiałam.. myślałam,że lekarze powinni zachwalać to badanie a to kolejna loteria☹️

No właśnie nie masz bo może być mozaika i ogólnie jest chory ale pobiorą"dobre"komórki i jest niby zdrowy ,zapytałam się czy to badanie wykryje np zespół Downa to powiedział że niekoniecznie to znowu jest prawdopodobieństwo i dlatego zgłupiałam.. myślałam,że lekarze powinni zachwalać to badanie a to kolejna loteria☹️
W każdym razie ja gdybym mogła, to bym badała.

reklama
Niech w tę Wielkanoc, gdy światło zwycięstwa nad ciemnością rozjaśnia nasze serca, a Jezus Zmartwychwstały napełnia nas nadzieją na lepsze jutro, wspólnie spędzony czas z rodziną stanie się najcenniejszym skarbem, a wspomnienia tego święta będą żywe w naszych sercach na zawsze. Wesołych świąt wielkanocnych, pełnych radości, wzruszeń i bożego błogosławieństwa!

Do góry