reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Jutro mam transfer ( trzecia doba dzisiaj ) i czekam na telefon z kliniki . Wczoraj się rozwijało 6 zarodków . Mega stresujące te czekanie . :-( jak wy się dziewczyny czuliście po punkcji , mnie cały czas boli brzuch .jest taki nabrzmiały …zastanawiam się czy nie mam jakiegoś stanu zapalnego czy to kwestia brania hormonów,bo mam przepisany ultragestan 12 szt dziennie i 3 tabletki duphastenu .
Ja po punkcji czułam się też taka nabrzmiała, opuchnięta. Wydaje mi się, że to skutek hormonów i zatrzymania wody w organiźmie. Po paru dniach przeszło. Brzuch pobolewał 3-4 dni. Jeśli nie boli Cię jakoś mocno i nie masz temperatury, to chyba są to objawy w granicach normy, Niektórzy są po prostu bardziej wrażliwi na hormony. A jeśli się tym niepokoisz, to napisz do swojego lekarza i opisz mu objawy.

Dziewczyny, mam pytanie, braliście jakieś przeciwbólowe/rozkurczowe tabletki na początku cyklu? Czytałam, ze paracetamol ewentualnie nospa ? Nie chciałabym sobie zaszkodzić (maila do lekarza będę pisać jak już dostanę @) ale chciałam zapytać jak to było u Was 🙂

Dziewczyny, mam pytanie, braliście jakieś przeciwbólowe/rozkurczowe tabletki na początku cyklu? Czytałam, ze paracetamol ewentualnie nospa ? Nie chciałabym sobie zaszkodzić (maila do lekarza będę pisać jak już dostanę @) ale chciałam zapytać jak to było u Was 🙂
A dlaczego "na początku cyklu"? W sensie - w czasie miesiączki? No tak... w czym problem?
Brałam je też po punkcji, a rozkurczowe obowiązkowo w dniu i parę dni po transferze.

A dlaczego "na początku cyklu"? W sensie - w czasie miesiączki? No tak... w czym problem?
Brałam je też po punkcji, a rozkurczowe obowiązkowo w dniu i parę dni po transferze.
Chodzi mi podczas stymulacji, mam zacząć od 2 dc. Miesiączki mam średnio bólowe 🫣 i pytanie, czy można wziąć coś przeciwbólowego. Na forach różnie piszą i mam lekki mętlik.

Chodzi mi podczas stymulacji, mam zacząć od 2 dc. Miesiączki mam średnio bólowe 🫣 i pytanie, czy można wziąć coś przeciwbólowego. Na forach różnie piszą i mam lekki mętlik.
mozna. Gdzieś czytałam, że lepiej tylko nie ibuprofen, ale nie było to wiarygodne źródło, a ja tego nie potwoerdzalam, więc to może być wyssane z palca. Mi lekarz np. pozwalał normalnie brać moje leki na migrenę

W przypadku konieczności myślę, że paracetamol bym wzięła. Nie jakieś giga ilości i nie przeciw małemu bólowi, ale normalnie jest wymieniany jako możliwy do zażywania.

reklama
Do góry