reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Dostałam info właśnie z kliniki ze w 5 dobie odpadły mi trzy kropki . Wiec mrozaczkow mam tylko 2 szt . Mam nadzieje ze ten ktory mi podali tez nie przestał się rozwijać . Trochę się zdołowałam :(
2 mrozaczki z 5 doby to bardzo ładny wynik :)
A co do rozwoju zarodka, to niestety nigdy nie ma gwarancji, ani przy naturalnej ciąży, ani przy in vitro.
Ponoć przy transferze przebadanych genetycznie zarodków szanse powodzenia wynoszą około 70% - czyli bardzo dużo, ale nadal nie 100%. Te procesy są tak skomplikowane, że nawet in vitro to w dużej mierze loteria.

Dostałam info właśnie z kliniki ze w 5 dobie odpadły mi trzy kropki . Wiec mrozaczkow mam tylko 2 szt . Mam nadzieje ze ten ktory mi podali tez nie przestał się rozwijać . Trochę się zdołowałam :(
Nie dołuj się ♥️ masz dwa silne plus bombla w sobie. Dużo spokoju i wiary 🥰 wszystko bedzie tak jak powinno 🙂.
to wszystko na razie przede mną, ja się modlę żebym miała 2-3 mrozaczki 😞. Wchodzę dopiero w temat i duuuzo wątpliwości. Od jutra zaczynam stymulację.

@Bolilol bylam na wizycie ale tsh mi wyszlo 4,3 i nie mam zgody na transfer, dostalam euthyrox i po okresie mam byc. Umowilam sie 5 grudnia takze transfer pewnie okolo 10grudnia jak badania beda Ok🤪a endometrium jest gotowe na transfer😀No nic znowu czekanie🙁moze mijołajka na swieta dostane😅

Ważne, że są jeszcze dwa mrozaczki i bombelek, który już rośnie w Tobie. Zrobiłaś wszystko co mogłaś, teraz pozostaje być dobrej myśli 🤞🏼🍀
Co u Was słychać dziewczyny przy poniedziałku ? :)
u mnie drugi dzień stymulacji i jakiś emocjonalny rollercoaster 🙈 czuję niemoc, która mam nadzieję niebawem minie.. w czwartek podgląd czy coś tam rośnie :)

@Bolilol bylam na wizycie ale tsh mi wyszlo 4,3 i nie mam zgody na transfer, dostalam euthyrox i po okresie mam byc. Umowilam sie 5 grudnia takze transfer pewnie okolo 10grudnia jak badania beda Ok🤪a endometrium jest gotowe na transfer😀No nic znowu czekanie🙁moze mijołajka na swieta dostane😅
Dostałaś jakieś leki na tą tarczycę?
Trzymam kciuki, żeby w grudniu się udało 🤞🤞

o nieee, znów czekanie, ja pierdziele, co za dziadostwo. Ale co się odwlecze... obyś pod choinką już miała pozytywny test ciążowy 🤍

reklama
Ważne, że są jeszcze dwa mrozaczki i bombelek, który już rośnie w Tobie. Zrobiłaś wszystko co mogłaś, teraz pozostaje być dobrej myśli 🤞🏼🍀

u mnie drugi dzień stymulacji i jakiś emocjonalny rollercoaster 🙈 czuję niemoc, która mam nadzieję niebawem minie.. w czwartek podgląd czy coś tam rośnie :)
Ooo to prawie idziemy równo, ja jutro zaczynam 🙈 nie wiem czego moge się spodziewać, ale szykuje się właśnie na rzuty emocjonalne 🥹 u mnie kontrola w piątek. Trzymam kciuki ✊🏼✊🏼

Do góry