reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

reklama
Dostałam info właśnie z kliniki ze w 5 dobie odpadły mi trzy kropki . Wiec mrozaczkow mam tylko 2 szt . Mam nadzieje ze ten ktory mi podali tez nie przestał się rozwijać . Trochę się zdołowałam :(
2 mrozaczki z 5 doby to bardzo ładny wynik :)
A co do rozwoju zarodka, to niestety nigdy nie ma gwarancji, ani przy naturalnej ciąży, ani przy in vitro.
Ponoć przy transferze przebadanych genetycznie zarodków szanse powodzenia wynoszą około 70% - czyli bardzo dużo, ale nadal nie 100%. Te procesy są tak skomplikowane, że nawet in vitro to w dużej mierze loteria.

Dostałam info właśnie z kliniki ze w 5 dobie odpadły mi trzy kropki . Wiec mrozaczkow mam tylko 2 szt . Mam nadzieje ze ten ktory mi podali tez nie przestał się rozwijać . Trochę się zdołowałam :(
Nie dołuj się ♥️ masz dwa silne plus bombla w sobie. Dużo spokoju i wiary 🥰 wszystko bedzie tak jak powinno 🙂.
to wszystko na razie przede mną, ja się modlę żebym miała 2-3 mrozaczki 😞. Wchodzę dopiero w temat i duuuzo wątpliwości. Od jutra zaczynam stymulację.

@Bolilol bylam na wizycie ale tsh mi wyszlo 4,3 i nie mam zgody na transfer, dostalam euthyrox i po okresie mam byc. Umowilam sie 5 grudnia takze transfer pewnie okolo 10grudnia jak badania beda Ok🤪a endometrium jest gotowe na transfer😀No nic znowu czekanie🙁moze mijołajka na swieta dostane😅

Ważne, że są jeszcze dwa mrozaczki i bombelek, który już rośnie w Tobie. Zrobiłaś wszystko co mogłaś, teraz pozostaje być dobrej myśli 🤞🏼🍀
Co u Was słychać dziewczyny przy poniedziałku ? :)
u mnie drugi dzień stymulacji i jakiś emocjonalny rollercoaster 🙈 czuję niemoc, która mam nadzieję niebawem minie.. w czwartek podgląd czy coś tam rośnie :)

@Bolilol bylam na wizycie ale tsh mi wyszlo 4,3 i nie mam zgody na transfer, dostalam euthyrox i po okresie mam byc. Umowilam sie 5 grudnia takze transfer pewnie okolo 10grudnia jak badania beda Ok🤪a endometrium jest gotowe na transfer😀No nic znowu czekanie🙁moze mijołajka na swieta dostane😅
Dostałaś jakieś leki na tą tarczycę?
Trzymam kciuki, żeby w grudniu się udało 🤞🤞

o nieee, znów czekanie, ja pierdziele, co za dziadostwo. Ale co się odwlecze... obyś pod choinką już miała pozytywny test ciążowy 🤍

reklama
Ważne, że są jeszcze dwa mrozaczki i bombelek, który już rośnie w Tobie. Zrobiłaś wszystko co mogłaś, teraz pozostaje być dobrej myśli 🤞🏼🍀

u mnie drugi dzień stymulacji i jakiś emocjonalny rollercoaster 🙈 czuję niemoc, która mam nadzieję niebawem minie.. w czwartek podgląd czy coś tam rośnie :)
Ooo to prawie idziemy równo, ja jutro zaczynam 🙈 nie wiem czego moge się spodziewać, ale szykuje się właśnie na rzuty emocjonalne 🥹 u mnie kontrola w piątek. Trzymam kciuki ✊🏼✊🏼

Do góry