reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pierwsze podejście do in vitro. Kto zaczyna?

Cześć, to i ja się oficjalnie przywitam, choć nieoficjalnie podczytywałam i się odzywałam już wcześniej ;) dzisiaj badania genetyczne, po wynikach ruszamy z koksem :)

@marzycielko trzymam mocno kciuki!

@Devin u Ciebie za brak hiperstymulacji również 🤞
Hej! My czekaliśmy chyba 2 tygodnie na badania genetyczne.
Życzę powodzenia, ja najbardziej balam sie punkcji, ale nie ma czego sie bać, dzis mnie nawet brzuch nie boli a wczoraj po klinice to i nawet do pracy bym mogla isc😌
nie chciałabym hiper ale jezeli sie zdarzy to trudno. Tyle czekalam wiec i miesiac dluzej dam rade, trzeba byc dobrej mysli! 🥰

reklama
Cześć Dziewczyny😀 ja się przygotowuje do swojej pierwszej wizyty w kierunku IVF i mam dwa pytania: czy któraś z Was może leczy się w Salva Medica w Warszawie lub innej warszawskiej klinice? oraz druga sprawa- mam możliwość wykonania większości badań wstępnych (typu toksoplazmoza, hbs itp) z pakietu, czy Waszym zdaniem jest sens zrobić je przed pierwszą wizytą i od razu zabrać ze sobą? Czy lepiej iść na pierwszą wizytę i dopiero po ustaleniu planu gry i otrzymaniu „oficjalnej” informacji o konieczności tych badań je wykonać?

Cześć Dziewczyny😀 ja się przygotowuje do swojej pierwszej wizyty w kierunku IVF i mam dwa pytania: czy któraś z Was może leczy się w Salva Medica w Warszawie lub innej warszawskiej klinice? oraz druga sprawa- mam możliwość wykonania większości badań wstępnych (typu toksoplazmoza, hbs itp) z pakietu, czy Waszym zdaniem jest sens zrobić je przed pierwszą wizytą i od razu zabrać ze sobą? Czy lepiej iść na pierwszą wizytę i dopiero po ustaleniu planu gry i otrzymaniu „oficjalnej” informacji o konieczności tych badań je wykonać?
hej,
ja bym na twoim miejscu zaczekalam z badaniami u mnie badania zakaze sa wazne 6 miesiecy wiec szkoda gdyby sie okazalo ze nie wyrobisz sie w czasie i bedziesz musiala jeszcze raz je wykonac :)

Hej! My czekaliśmy chyba 2 tygodnie na badania genetyczne.
Życzę powodzenia, ja najbardziej balam sie punkcji, ale nie ma czego sie bać, dzis mnie nawet brzuch nie boli a wczoraj po klinice to i nawet do pracy bym mogla isc😌
nie chciałabym hiper ale jezeli sie zdarzy to trudno. Tyle czekalam wiec i miesiac dluzej dam rade, trzeba byc dobrej mysli! 🥰
u nas to mają być 4 tygodnie na wyniki części badań męża i 6 na kariotypy. Mam przyjść między 15 a 18dc, a akurat za 6 tygodni już będzie raczej 21-22dc więc bardzo bym chciała, żeby te kariotypy były ten tydzień wcześniej, no ale nie mam na to wpływu.
Z jednej strony bardzo bym chciała "już" (pewnie jak my wszystkie), bo mam za sobą 4 miesiące czekania na powtórne wyniki nasienia męża i bardzo mnie to czekanie obciążyło psychicznie, ale z drugiej wiem, że nie mam na to wpływu i już się zdążyłam nauczyć, że chcieć to ja sobie mogę 🤷‍♀️

Bardzo się cieszę, że się dobrze czujesz :) byle do przodu :)

Witamy!
Nie rob badań o których mowisz, my je robilismy tydzien przed punkcja, bo sa wazne 3 miesiace.
Ja poszlam z badaniami: drożność, usg, hormony z 1-3dc,maz nasienie. Kazala mi zrobic jeszcze raz hormony, usg piersi, histeroskopie i badania genetyczne. Mężowi usg jąder, jeszcze raz nasienie i tez genetyczne.
Wszystko wam powie na wizycie. I nie ma sie czym stresować ja jestem dzień po punkcji czyli najgorsze za mną a naprawde sie bardzo dobrze czuje.

u nas to mają być 4 tygodnie na wyniki części badań męża i 6 na kariotypy. Mam przyjść między 15 a 18dc, a akurat za 6 tygodni już będzie raczej 21-22dc więc bardzo bym chciała, żeby te kariotypy były ten tydzień wcześniej, no ale nie mam na to wpływu.
Z jednej strony bardzo bym chciała "już" (pewnie jak my wszystkie), bo mam za sobą 4 miesiące czekania na powtórne wyniki nasienia męża i bardzo mnie to czekanie obciążyło psychicznie, ale z drugiej wiem, że nie mam na to wpływu i już się zdążyłam nauczyć, że chcieć to ja sobie mogę 🤷‍♀️

Bardzo się cieszę, że się dobrze czujesz :) byle do przodu :)
Jak robilam wiele badań z krwi to zawsze były szybciej niz mówiono ze będą to miejmy nadzieje że u was tak samo i ruszycie z procedurą ✊🏻🥰

Ja poszłam z kompletem badań na 1 wizytę.

a kiedy u Ciebie jakieś wieści teraz?
W sobote o 8 krew hormony i o 11:40 wizyta i usg jajników. Jak jajniki beda w swoich rozmiarach -nie powiększone i krew okej to mozliwe ze transfer w poniedzielek (invicta podaje tylko 5dniowe zarodki) wiec 5 dni po pobraniu.
Jak jajniki powiększone (tak podejrzewam bo czuje te jajniki😅) i hormony zle to pewnie odroczony zeby dojsc do siebie. Wiec wtedy mrożą i podają za miesiac pewnie chwile po naturalnej owulacji🙂

reklama
W sobote o 8 krew hormony i o 11:40 wizyta i usg jajników. Jak jajniki beda w swoich rozmiarach -nie powiększone i krew okej to mozliwe ze transfer w poniedzielek (invicta podaje tylko 5dniowe zarodki) wiec 5 dni po pobraniu.
Jak jajniki powiększone (tak podejrzewam bo czuje te jajniki😅) i hormony zle to pewnie odroczony zeby dojsc do siebie. Wiec wtedy mrożą i podają za miesiac pewnie chwile po naturalnej owulacji🙂
A dzwoniłaś do embriologów ile na ten moment udało się zapłodnić komórek? Nie wiem, czy pisałaś o tym? Czy mi umknęło gdzieś 🤔

Do góry