reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluszkowanie, jakie pampersy itp

dziewczyny u nas to różnie i pampersy i huggisy i dada też miałam.Jak synek był maleńki to miał wysypkę po pampersach dlatego na jakiś czas przeszliśmy na huggisy ale teraz uczulenie przeszło i czasem je kupujemy.zależy gdzie idziemy na zakupy i jakie są promocje bo czasem cena jest powalająca ale czasem można naprawde tanio znaleźć dobre pieluchy wszystko zależy także od zawartości portfela hehe.My nie mamy raczej problemu z odparzaniem ale fakt latem mały nosił głównie pampki bo są chyba najcieńsze jakie spotkałam:-)

reklama
Czy któraś z mam testowała już pieluchy "dada" w nowej szacie graficznej na opakowaniu? Czy pielucha też została zmieniona?
te nowe z tego co zauważyłam (jeszcze nie kupowałam, bo akurat nie było w mojej Biedronce naszego rozmiaru) są z wkładem żelowym takim jaki mają np. pieluszki babydream z Rossmanna

wypróbowałam wreszcie nowe pieluszki Dada, polecam jak na taką cenę są na prawdę bardzo dobre

Nasza rybka od każdych pampersów miała uczulenie i była odparzona. Po huggiesach było troche lepiej. Krótką chwilę używaliśmy happy ale miały dziwny zbrylający sie w kryształki wkład. Broniłam sie przed tańszymi pieluszkami aż kupiliśmy Dada i po dziś dzień ich używamy. Rewelacja w tej cenie bez odparzeń.

Używałam rossmana i pampersa, teraz lecimy na dada i uważam że sa po prostu genialne. Cienkie, nie mają tyle plastiku i folii która przy upałach nie dopuszcza powietrza do pupy a cena jest wyjątkowo atrakcyjna. Huggies pamiętam sprzed 12 lat i wtedy nie była to rewelacja... no może coś im się zmieniło przez ten czas:-D

Ja na początek miałam happy (1 i 2 przez pierwsze półtora miesiąca) to nie byłam zadowolona, po pierwsze były mocno nieszczelne zarówno z przodu jak i z tyłu (mimo zużywania 10-12 pieluch dziennie), a do tego są sztywne i ciężkie. Dostałam ch 5 opakowań i tylko odliczałam aż się skończą... Teraz używamy trójek DADA i są zdecydowanie lepsze. A cena też zadowalająca :-)

reklama
Przez pierwsze 3 miesiące używaliśmy pieluszki Dada z Biedronki, pewnie gdyby nie było ich w szpitalu na rooming-in, to bym ich w ogóle nie wypróbowała. Na początku byliśmy zadowoleni z rozm. 1 i 2, ale przy 3, czyli u nas już przy 3 m-cu, postanowiliśmy zamienić je na Pampersy. Młody zaczął robić więcej siku i pieluszki dada nie wytrzymywały, mimo iż zmienialiśmy je max. co 2 h - naj gorzej było w nocy, nie dość, że podnosząc kołdrę pierwsze co czuło się mocz, to pupcia była mega wilgotna :(. Strasznie śmierdziały, przeciekały (po większej kupce) nie absorbowały wilgości i co najgorsze zbijały się uciskając siusiaka. w 2 miesiącu przetestowaliśmy Pampersy i z nimi nie było żadnego problemu (przede wszystkim nie uciskają sisiaka), dlatego postaniowiliśmy się na nie przerzucić. Póki co jesteśmy zadowoleni, mam nadzieję, że tak pozostanie do końca:-) Są prawie 2 razy droższe od dady, ale komfort i higiena są zapewnione. Teraz jeszcz tylko musimy sprawdzić ich cenę w Niemczech i dostępnośc Pampersów dla chłopców.

Do góry