reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pieluszkowanie, jakie pampersy itp

Witam, ja nadal używam pampersów 4, bo moja córa nie jest zbyt okrągła i takie nam wygodne. Natomiast przetestowałam kika pieluch i huggies oraz happy są troszkę jakby większe od pampersów. Uważam że dobór pieluchy to kwestia wygody, znam osobiście mamę, która swoje dziecko wrzucała w 5już od 2m-ca życia- bo przy rzadkich kupkach jej wtedy nic nie wypływało;)
Ja próbowałam już 5, ale muszę wtedy nakładać na siebie rzepy. Wypróbujcie jaki rozmiar Wam przypasuje.

reklama
Próbowałam już chyba wszystkich rodzajów pieluch i jak na razie najlepiej nam z Pampersami. Zaczybaliśmy od dwójek. Jedynek nawet nie kupowałam, bo tak czułam, że Michał będzie na nie za duży ;-) Teraz mamy trójki i spisują się świetnie. Jeszcze mi nigdy nic z Pampersa nie wyleciało, a z innymi pieluchami bywało różnie. Raz w życiu pożałowałam pieniędzy i kupiłam Biedronkowe Dada, czy jakoś tak. Okropność. Sztywne, szerokie jakieś i w ogóle (nomen omen) do d. ;-)

my na pampersach nie oszczędzamy-kupujemy porządne czyli orginalne pampersa...dupka nam się nie odparza i są super chłonne :)

czyli po skrocie- czy kupisz drozsze czy tansze na miesiac podobna kwota wyjdzie a jakosc jest inna. no ja teraz na proble kupilam z netto pieluchy zobaczymy jakie beda. a kupilam b bylam akurat tam na zakupach a do tego kosztuja 7 euro a jest ich 50 rozm 4. :)

my na pampersach nie oszczędzamy-kupujemy porządne czyli orginalne pampersa...dupka nam się nie odparza i są super chłonne :)
Jestem tego samego zdania. Co prawda nie próbowałam wielu pieluszek poza pampersami, bo tylko jednych. Kupiliśmy je niedawno, w celu zaoszczędzenia. Słyszałam, że są dosyć dobre. Jednak okazało się, że są sztywne, mniej chłonne no i Mały mi się często zasikuje. Muszę je skończyć, skoro już mam ale zakładam je jedynie na dzień i często zmieniam. Więcej nie zamierzam eksperymentować :-)

szkoda by było taką malutką dupke odpażyć!? ja zaczne zmieniac może pieluszki jak mała mi podrośnie narazie jestem wierna orginalnym PAMPERSOM

a ja ostatnio jak bylam w polsce zakupilam pieluszki bella happy 3d flexi.. są naprawde rewelacyjne bardzo podobne do originalnych pampersa.

reklama
a ja włąśnie od początku byłam antyPampersom oryginalnym.. co w nich za licho siedzi że mają ten intensywny zapach i taką chłonność? nie martwi Was to??
Wolałam kupić DADA w biedronce i zmienic pieluszkę częście, dziecko przyzwyczaja się do uczucia wilgoci po porządnym sikaniu, a rodzić do częstego zmieniania pieluszki!!! Co jest BARDZO ważne,
jak Adaś miał 4 miesiące przeszliśmy na wielo i zaczęłam go wysadzać na kupę, z czasem też siku, a teraz ma fajne kolorowe otulacze, w środek wkładamy tetre lub inną wkłądeczkę a siuśki i tak trafiają do nocnika (KUPA zawsze, z siuśkami czasem się zapomni)

i polecam jak najwcześniejsze wysadzanie na kupę, przecież przyznajcie, wasze dzieci jakoś to Wam komunikują że idzie kupa!! Nie uwierzę, że nie..
nie wiem czy istnieje zdrowy człowiek który robi kupę bez rzadnej specyficznej reakcji, pozycji, grymasu na twarzy..

jeszcze dodam!! jak nie chcecie oszczędzać na pieluszkach i możecie sobie na to pozwolić, to są świetne pieluszki wielo w których dziecko nie czuje że ma mokro.. a wielo wiadomo znaczy też Eko.. a eko, że naturalnie
Naturalne pieluszkowanie jest DUŻO lepsze..

Do góry