reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pieluszkowanie, jakie pampersy itp

reklama
camel, a moje dziecko waży 9770 i śmiga w huggies 4 bezproblemowo...

tak na marginesie to jak moja córka była mała, a w pieluchy sikała całą wieczność, bo do 3 lat, to największy rozmiar to był 4+, ale córka drobna była, to nie kupowałam większych niż 4.
Obecnie rozmiary pieluch mnie szokują nie mniej niż rodzice, którzy nawet do przedszkola wysyłają dzieci z pieluchami, a patrząc na rozmiary, to może i zerówkowicze by się załapali.
Moim skromnym zdaniem do nauki nocnika najlepsza jest rezygnacja z pieluch zwłaszcza, ze ciepło na dworze, ewentualnie stosowanie tetry, bo dziecko ma wreszcie szansę zorientować się, że ma mokro ;-)

Nie napisałaś ile dziecko ma miesięcy. Ja swojemu do 5 miesiąca zmieniałam pieluchę co 1,5 h - dziennie wychodziło około 10, 11. Do 2 -go miesiąca przewijałam go w nocy jakieś 2 razy. Lepiej robić to często niż potem mieć kłopot z czerwoną, piekącą pupą.

To zależy- na początku zmieniałam mu bardzo często- czasami nawet co godzinę. teraz kiedy juz wyrósł z pieluch( nareszcie) zakładam mu tylko na noc. Jeśli twój maluch zużywa bardzo dużo pieluch to kupuj mu je na dodomku.pl- wyjdzie taniej

:) u nas od początku idzie średnio 2 opakowania pampersów (jumbo pack) i 2 opakowania chusteczek :) na miesiąc a Kasieńka ma 8 miesięcy.

Ja też mam problem z pampersami. Nasza Zośka waży 6,5 kg no i niestety ani huggiesy ani pampersy nie wytrzymują w starciu z jej kupkami, codziennie rano po karmieniu (wtedy robi największe kupki) mamy wyciek pleckami. Zastanawiamy się czy to wina pieluszek: rozmiaru lub ich słabej chłonności czy może my coś robimy nie tak??
boisie.gif

Moim zdaniem tak już musi być... :) Mój synek waży ok. 7,5 kg i mamy to samo, ale od samego początku kupy mu wypływały na całe plecy. Tak było i w pampersach i w huggiesach, a nawet w wielorazowych. Po prostu dużo na raz... Tylko szkoda ubranek bo niestety nie dopierają się w żadnym proszku

reklama
Moim zdaniem tak już musi być... :) Mój synek waży ok. 7,5 kg i mamy to samo, ale od samego początku kupy mu wypływały na całe plecy. Tak było i w pampersach i w huggiesach, a nawet w wielorazowych. Po prostu dużo na raz... Tylko szkoda ubranek bo niestety nie dopierają się w żadnym proszku

ja używam pieluszek z biedronki i moim zdaniem są lepsze niz pampersy,jak na początku uzywalismy ich i tez kupka byla wszedzie,bylam zdziwiona ze tak dobre pampersy a kupka wyplywa ehh...no i kolezanka polecila mi pieluchy DADA z biedronki no i na razie jest dobrze aaa i plus taki ze tanie sa :-)

a co do ubranek to moze na plamki nalej troche plynu do mycia naczyn,ale od razu zeby nie zaschlo u nas pomoglo :-) a jak nie pomoze to wygotuj,kiedys nie bylo wielorazowych pieluch i nasze mamuski tak sobie radzily z pieluchami :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry