lolkak
Październikowa Mama Mai
My dziś zaczynamy pierwszy dzień w wielo;-) Zobaczymy czy damy radę
As dzięki za odwiedziny Akurat te z fotki to BamBams.
As dzięki za odwiedziny Akurat te z fotki to BamBams.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dzięki ,że się pomądrzyłaś.Wiesz smółka i te pierwsze kupy w szpitalu ,więc koniecznie pampers.Z suszeniem problemu nie mam ,więc myślę ,że dam radę .Wywalam na taras ,na przeciąg 2-3 godzinki i suche ,to w końcu maj będzie...Na początek i tak do szpitala muszę kupić pampki ,bo inne być nie mogą ,więc resztę zużyję w domu naprzemiennie z kieszonkami.No moje dzieci nie robiły po 10 kup ,ale tak 5-8 to spoko ;-).Formowanek i otulaczy nie chcę ,bo jakoś mi nie pasują.Tetrę i tak będę musiała kupić ,tylko doradźcie gdzie ,by miękka była ,bo moje dzieci mają uczulenie na tetrę ..A z drugiej strony jakmi mało kieszonek będzie to zawsze dokupić można .U mnie to nie problem .Wchodzę na neta ,zamawiam ,a za 2-3 dni mam ;-):-):-)Kwestia tylko ,ćzy rzeczywiście one są tak samo wytrzymałe jak pampki?Czy jednak bardziej przemiękają?oo AS hajTo się pomądrzę ciutOd samego początku cieżko z wielo smółka i te sprawy, lepka okrutnie i zatyka te wkładki, ale nie wiem, nie próbowałamJa uuuuwwwwiiieeeelllbiaaaaaam yetki, kocham miłościa wielką Dla mnei naj najlepszeMam w stosie głównie je. Mam też kilka mniejszych, które teraz chciałąbym sprzedać i wymienić na wieksze one sizy. One też one sizy są ale jakeis takei mniejsze.A kupiłaś noworodkowe rozmiary czy te one size właśnie?Wiesz to bedzie wygladać tak, że jak włożysz wkład/tetre do kieszonki to przy kupie (czy przez pierwsze miesiace tylko i wyłącznie) zmieniasz od razu i kieszonkę i wkładki, czyli wsio do prania. Jeśli nałożysz wkładkę/tetre na keisoznkę przy pupie, zwiększasz prawdopodobieństwo że kieszonka bedzie sucha i wtedy mozesz zmeinic tylko tetre/wkłądkę.Jeśli masz formowankę to przy kupie cała do prania, ale zwykle są bardziej chłonne (tots bots)i czasem nie trzeba na nie zakładać juz otulaczaTakze łątwo to przeliczyć. Przy noworodku z kupami co 2h przy odrobinie szczęścia zmienisz pieluchę w ciagu doby 10razy to minimum czyli 10pieluch musisz mieć na jeden dzień. Ładujesz pralkę, suszysz. Jeśli masz dobre meijsce do suszenia to w ciagu nocy wyschną ale to jest ryzyko takze te 20pieluch to jest takie minimum przy praniu codziennie. Zwiekszasz liczbę pieluch gdy chcesz prac rzadziejJa uwielbiam keiszonki, niektórzy preferują np sam otulacz ale ja zakładam go na formowankę na noc bo sam nie jest podszyty polarkiem i klei się do ciałka.Co jeszcze...chyba tyle co?Aha. Jakbyś chciała to ja chętnie moje te mniejsze odpsrzedamU nas nie ma problemu ze spacerami, wizytami. Zakładam chłonny wkład albo dwa np i wio Tetra przydaje się też. Zależy też kto jak chce sobie urządzic. Wiadomo tetra zajmuje wiecej miejsca w pralce i przy małej pojemnosci to moze mieć znaczenie Ja mam wkłądki, flenelki i tetry wszsytkiego uzywam na ten czas mam jakies 10kieszonek, 2 otulacze, 2 formowanki.AS wiesz co taka rada. Na te smółkowe kupki, i te mocno farbujące to pewnei warto zakładać tetre bo jej nie bedzie szkoda. A jakbys chciała potem sprzedać wkłądki (wiadomo drozsze) to moze nie być łątwo je doprać.
hahaha no to super !!!My po pierwszej nocce :-) Obyło się bez wycieków Za to rano 2 ciężkie go ogarnięcia koopy ;-)
żeby tak koopy same uciekały z pieluch
hahaha no to super !!!
Ja już się nie mogę doczekać ,ale cierpliwość popłaca.
Niech mała jeszcze sobie w brzuszku posiedzi .;-):-):-)