reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pieluchy wielorazowe

tak zrobie odtłuszcze ;-)
a jak odtłuszczacie w rękach ludwikiem pierzecie czy jak ?? bo ja jeszcze nigdny nie odtłuszczałam ;-( i tak sobie myśle że niektóre wkłady mogą być za małe już na niego i może z tąd ten problem - co myślicie??

reklama
no jak włożę za mało wkładu do kieszonki, albo ten się przesunie to też przeciekają
po praniu w płynie do naczyń wyprałabym jeszcze normalnie w pralce albo dwa rady dobrze wypłukała żeby nie wycierać pupy dziecka w płyn do naczyń ;)

Przeczytałam właśnie cały wątek, i prawie jestem pewna i zdecydowana na te wielorazowe, tylko mam jeszcze problem z wyborem co i ile kupić na początek, trochę posklejałam wasze rady, mam notatki hihi myślę że jakoś dam radę :):-)

Dziewczyny, czy moglybyscie wrzucic pare zdjec pieluszek kieszonek spietych w rozne rozmiary - od najmniejszego? Jakos tak na sucho kombinuje jak tu zrobic z tego najmniejszy rozmiar, ale chyba ciagle cos nie tak spinam...
Z gory dziekuje :)

Masz rząd wszdłuz pasa. Im ciaśniej zapniesz tym rozmiar sie zmniejsza z obwodu.
Oprócz tego rzędu masz pionowe 2lub3 rzędy nap. PDo pierwszej od góry podpinasz albo to nizsze albo jeszcze nizsze. Wtedy rozmiar jest najmniejszy.
Nie mam jak zrobic fotek. Jak znajdę chwile to wrzucę

IMG_5070.jpg

Załączniki

• IMG_5071.jpg
    IMG_5071.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_5072.jpg
    IMG_5072.jpg
    32,7 KB · Wyświetleń: 67
spina się dokładnie jak na zdjęciach wyżej, ale na noworodka i to nie dużego pieluszki typu One-size są często zbyt duże, więc na pierwszy okres dobrze mieć kilka newbornów/rozm.S lub otulacz + tetra/prefold

Dziekuje, w sumie kombinowalam podobnie, choc nie ta kolejnosc... Najpierw zmnieszalam wywijajac, a poem chcialam zapiac w obwodzie :p wcesniej mialam tylko jedna kupiona tak testowo, a dzis przyszlo 20 sztuk bambusowych, sa przemile w dotyku i takie ciensze niz ta, co kupilam pierwsza, ale podobno bardzo chlonne. Wg opisu sa juz od 3kg, ale kupilam pare malutkich otulaczy (jeszcze nie doszly) + tetre taka recznikowa i troche niebielonej cienkiej, no i mysle, ze moge rowniez tych wkladow z pieluszek-kieszonek uzywac do otulaczy.

reklama
Same wkłady do otulacza, ręczniki, tetra :tak:
Ja nie przepadam jak PUL dotyka skóry mimo, że nic sie nie dzieje n a skórze to mam wrażenie że nie jest to przyjemne uczucie dla dziecka.
Od niedawna mamy flipa i jest genialny:tak:

Do góry