reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

tekst super!!!

moja od jakiegos tygodnia lapie pieluszke i koluderke i naciaga ja sobie na buzie-musze teraz bardzo uwazac,szczegolnie jak zasypia. zabawek jeszcze nie lapie, bąble ze śliny puszcza no i od kilku dni przezywa kolejny skok a dzis to juz chyba byla na samym szczycie-takiego koncertu to mi jeszcze nigdy nie urzadzila.mam nadzieje ze jutro zacznie lądowac;-)

reklama
A ja nie wiem co to skok. U mojego wszystko odbywa się bezobjawowo. Po prostu przychodzi dzień że Antos pokazuje rodzicom coś nowego

moja tez ma własnie skok - pewnie wchodzi w 12 tydzień to by się zgadzało .....
ehhhh trzeba przeżyć - ale znalazłam fajny wykres humorków i skoków naszych maleństw

może sie komuś przyda :)
najgorszy skok chyba przed nami - między 14 tyg a 19 i może trwać nawet 6 tygodni - maaatko chyba worek melisy sobie kupie :-):szok:

U nas zauwazylam jak na razie jeden skok-zreszta w tym samym czasie co u Beti byl;-)Mam nadzieje,ze reszta bedzie bezobjawowa bo chyba padne na pysk:-)Tak to jest jak nas dzieci przyzwyczaja ze sa grzeczne:-)

Ten schemat to chyba "lekko" przerysowany jest. Ja jak na razie zauwazylam dwa podskoki, a umiejetnosci sie zmieniaja. Nie wyobrazam sobie, zeby dziecko przez 6 tygodni wylo. Skok sie objawia gorszym samopoczuciem przez dwa dni.

wiadomo ile dzieciątek tyle różnych zachowań i objawów rozwijania się :)
ale myśle że u jedego dziecka skok trwa jeden dzień a u jednego 5 dni - indywidualna sprawa .
mi póki co pokrywa się wszystko z tym wykresem :)
ale nie ma też co każdegfo złego humorku zwalac na skok rozwojowy bo dzieci tez mają rózne dni :)

uryssa: wieczorami jak dzieciątko codziennie ryczy to raczej kolka - skok to jak marudzi calutki dzień;-) chociaz czytałam gdzieś, że dzieci jak marudza wieczorem to są zmęczone i to normalne - trzeba wtedy spaćku szybciej kłaść. Moja akurat wieczorem przeżywa fazę aktywności i szczęścia i nijak nie chce wtedy iśc spać:)

reklama
Moja jest jednym wielkim skokiem rozwojowym :-p Wystarczy, że gdzieś się ruszę, a ona to obczai to nie ma zmiłuj jest wrzask jakby ją ze skóry obdzierali:-D Jak tylko się pojawię to jest promienny uśmiech od ucha do ucha i słodkie nawijanie:-D I tak codziennie do 1-2 w nocy :sorry2:

Do góry