reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków od A do Z ...

Mojej Lence zrobily sie takie czerwone odciski na zgieciach w raczkach na wysokosci lokcia tylko od wew strony i nie wiem czy cos z tym robic czy jest wszystko w porzadku:baffled:
I do tego zauwazylam ze ma lekko zaczerwieniona skore ok 1 cm dookola odbytu i tez nie wiem czy to jakies podraznienie czy co :eek: posmarowalam linomagiem i czekam na rezultaty.
Co o tym sadzicie?

To napewno reakcja uczuleniowa lub AZS czyli atopowe zapalenie skory. Alergenem moze byc proszek do prania, mleko , kosmetyki. Moze zmienialiscie cos ostatnio?

reklama
Dzieki misiako.Na szczescie polozna przychodzi w czwartek wiec zobaczy jak to wyglada. Rozmawialam z nia przez telefon ale jej trudno to ocenic na podstawie rozmowy i jedyne co powiedziala to ze faktycznie moze pieluszka a jesli nie to moze jakies male odparzenie... zobaczymy. Do czwartku bede jej to smarowac linomagiem i jesli nie zejdzie to ciekawa jestem co na to powie polozna.
A co robic z ta zaczerwieniona skora w przegubach rak? :eek:

Mojej Julce na buzi wyskoczyły jakieś drobne krosteczki i skóra zrobiła się strasznie sucha. Ma to już od kilku dni. Dziś przy okazji szczepień zapytałam pedatrę o to. Narazie kazała przemywać solą fizjologiczną i kremem Emolium. Jak nie zniknie to będziemy się zastanawiać co to może być. Mam nadzieję, że zejdzie.

bluetooth
a misię zdaje że to na pupie to może być od pieluszki,bo 3 mają już ten zielony wkład chłonny i zapach, jedynki i dwójki tego nie miały, kiedys czytałam że często to właśnie uczula.

Moja też miała taki czerwony odbycik, smarowałam jej linomagiem, nivea sos i sudokremem, ale najbardziej pomogło mycie pod kranem.

a na rózne zaczerwienienia ja stosuje nivee sos u nas pomaga.

Bluetooth na pupie moze byc od pamperow. Najlepiej wietrzyc jak najczęściej pupe i smarowac moze bepanthenem albo sudokremem jeśli linomag nie pomaga. Na te zaczerwienienia na raczkach ja bym kapala w oilatum lub emolium i smarowala tez kosmetykami z tej serii.

Dziewczyny a w czym na codzień kąpiecie dzieci? I smarujecie je czymś po kąpieli?
Bo my np co kąpiemy w czystej wodzie, co drugą kąpiel dolewamy oilatum, a raz w tygodniu oliwkę. Natomiast po kąpieli dwa razy w tygodniu oliwimy Leonka i masujemy. A tak to nic innego. Ciekawi mnie jak Wy dbacie o maluchy, bo słyszałam różne opinie.

reklama
Do góry