reklama
Asteria
Wdrożona(y)
Strzyga: ja jak bym karmila w nocy to pewnie tez bym miala Nine cała noc w łóżku - bo by mi sie wstawac nie chcialo
U nas Milenka spi w swoim lozeczku :-) Wydaje mi sie, ze tak jest najwygodniej Dzieciaczkowi :-)
Spi raz na lewym, a raz na prawym boczku (tak mowili w szpitalu), czasem na pleckach (czytalam, ze tak jest zdrowo) :-) Wiec Milenka ma wszystkiego po troche :-)
Przyznam, ze my na spacerze jeszcze nie bylismy. Ciagle wydaje mi sie, ze jest za zimno, a pediatra mowil, zeby w zimie werandowanie zaczac jak Dziecko ma 3 tygodnie, a spacery jak ma 4 tygodnie i tak zrobie. Ale na pole kilka razy juz wyszlismy (raz na kontrole, raz do pediatry, do samochodu, bo jechalismy 50km do mojej Rodzinki).
Jesli chodzi o pupke, to my narazie uzywamy tylko kremu przeciwko odparzeniom Nivea i jest ok :-)
Z kupkami jest roznie. Dzis zrobila juz chyba z 5, ale sa dni, ze tylko puszcza baki, a kupek jest malo. Ale pediatra mowil, ze to wszystko jest w normie :-)
Spi raz na lewym, a raz na prawym boczku (tak mowili w szpitalu), czasem na pleckach (czytalam, ze tak jest zdrowo) :-) Wiec Milenka ma wszystkiego po troche :-)
Przyznam, ze my na spacerze jeszcze nie bylismy. Ciagle wydaje mi sie, ze jest za zimno, a pediatra mowil, zeby w zimie werandowanie zaczac jak Dziecko ma 3 tygodnie, a spacery jak ma 4 tygodnie i tak zrobie. Ale na pole kilka razy juz wyszlismy (raz na kontrole, raz do pediatry, do samochodu, bo jechalismy 50km do mojej Rodzinki).
Jesli chodzi o pupke, to my narazie uzywamy tylko kremu przeciwko odparzeniom Nivea i jest ok :-)
Z kupkami jest roznie. Dzis zrobila juz chyba z 5, ale sa dni, ze tylko puszcza baki, a kupek jest malo. Ale pediatra mowil, ze to wszystko jest w normie :-)
My z kolei mamy problem z oczkami. Tymkowi strasznie ropieją przemywam solą fizjologiczną, ale efektów nie widać...
Strzyga, my też męczyliśmy się z ropiejącym oczkiem przez kilka dni. Teraz dla odmiany ropieje drugie. Dzwoniliśmy do znajomej okulistki i poradziła, żeby przemywać solą fizjologiczną, masować wewnętrzny kącik oka okrężnymi ruchami i czyścić Poli nosek. To co się zbiera w oczku wydostaje się z niego przez kanalik w kącie oka i dalej przez nosek. Jak się dziecku mocniej uleje i poleci przez nos, to odpływ z oczka może się przytkać. Masaże i udrażnianie noska fridą pomagają.
A co do spania, Polcia śpi w swoim łóżeczku w swoim pokoiku. W ciągu dnia i wieczorami dużo jest na rękach (zwłaszcza jak Tata wróci z pracy , ale w nocy zasypia po jedzonku u siebie. Najwięcej marudzenia jest tak od 20 do 23 - ciężko ją położyć do łóżeczka. W ogóle ciężko ją odłożyć . Może się już nauczyła, że w tych godzinach Tata będzie trzymał na rękach ile Pousia będzie chciała
Ostatnia edycja:
renna
Fanka BB :)
Dorotka widziałam na Twoim zdjęciu jak nosisz Jasia w chuście. Mogłabyś mi polecic jakies wiązanie (najlepiej filmik) w którym można nosic takie małe dzieciaczki. Bo dostałam pod choinke chuste ( taką Pentelka Chusta tkana OCEAN 70cm TANIO !!! (2070867654) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ) i nie wiem jak jej używac,a nie chce sama wybierac wiązania, żeby Młodemu krzywdy nie zrobic:-).
Alice_1
Dorotka od czego była ta alergia? Czy najczęściej nie jest to od nabiału, który spożywamy?
U mojego Maluszka jest trądzik na policzkach. Czasem krostek jest mniej czasem więcej. Jak śpi to bledną i wcale ich nie widać. Dziś tak ładnie sobie spał po każdym jedzonku. Teraz po kąpieli i jedzonku ziewa ale spaćku mu nie wychodzi.
U mojego Maluszka jest trądzik na policzkach. Czasem krostek jest mniej czasem więcej. Jak śpi to bledną i wcale ich nie widać. Dziś tak ładnie sobie spał po każdym jedzonku. Teraz po kąpieli i jedzonku ziewa ale spaćku mu nie wychodzi.
Dorotka_23
Chusta Wiązana Elastyczna - Jak poprawnie zawiązać chustę? - YouTube
polecam- całkiem fajna instrukcja, wiązanie dla noworodków jest prawie takie samo jak inne tylko końcówka inna - na filmiku zaczekaj do 3:40
Ja też mam chustę od pentelki
Alice zaczęło się od dokarmienia w szpitalu bo ja nabiału nie jadłam ale młody miał uczulenie na wiele rzeczy w tym niektóre warzywa i owoce. Do dziś zostało mu na jajka i kakao
polecam- całkiem fajna instrukcja, wiązanie dla noworodków jest prawie takie samo jak inne tylko końcówka inna - na filmiku zaczekaj do 3:40
Ja też mam chustę od pentelki
Alice zaczęło się od dokarmienia w szpitalu bo ja nabiału nie jadłam ale młody miał uczulenie na wiele rzeczy w tym niektóre warzywa i owoce. Do dziś zostało mu na jajka i kakao
Ostatnia edycja:
mam do Was pytanie: czy takie żółte luźniejsze kupki (wodniste?!) są normalne? wszędzie czytam że to przejściowe u noworodków, ale stresuję się strasznie bo mały przez cały dzień zrobił takich 3 w małych ilościach.. sama teraz nie wiem co myśleć
fazerkamm
bakalia z tego co mi wiadomo to takie kupki są jak najbardziej normalne mój cały czas takie robi i z tego co kojarzę to dopiero kupka się zacznie zmieniać jak zaczniemy wprowadzać jedzonko do jadłospisu naszych pociech
reklama
Asteria
Wdrożona(y)
Bakalia - takie sa normalne gorzej jak by bylo przez caly dzien zielone - ale zolte to normalka