reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

kasiiula moja też macha nóżkami że ledwo ją utrzymac idzie..:-D

dziubasku jak dobrze osuszysz uszka to można zamoczyć

ewelia tak, najpiew biorę prysznic a później z małą kąpię się w wannie i leję całą wannę wody:-D a do pomocy jest obok D i podaje mi płyny a późnie bierze małą i wyciera a jamogę si sama w tym czasie wytrzeć

reklama
Noooo
Wreszcie durna matka (czyli ja):zawstydzona/y: doszła do tego o co chodzilo z tym placzem i histeria podczas kąpania...
Zwykle w ie miałą ok 39stC i była wniebowzięta a tutaj wrzask...
Myśle - inna wilgotnosc powietrza odczuwalnosc itd wiec zmniejszylam do 38stC i nadal wrzask...
Ponad tydzien zajeło mi zrozumienie że ponieważ dostała tej wysypki na całym ciele (patrz AZS) jej skóra jest bardziej wrażliwa i podrażniona! W związku z tym ta woda ją pewnie po prostu parzyła(!) :szok: Aż serce mi sie kroi jak pomyślę co jej fundowałam... :-:)-:)-(
Dzisiaj przygotowałam jej kąpiel w 37st i było o niebo lepiej - jeszcze pokwekiwała ale nie było histeri....:sorry:
Myslicie ze moge jej przygotowac 36stC?

Noooo
Wreszcie durna matka (czyli ja):zawstydzona/y: doszła do tego o co chodzilo z tym placzem i histeria podczas kąpania...
Zwykle w ie miałą ok 39stC i była wniebowzięta a tutaj wrzask...
Myśle - inna wilgotnosc powietrza odczuwalnosc itd wiec zmniejszylam do 38stC i nadal wrzask...
Ponad tydzien zajeło mi zrozumienie że ponieważ dostała tej wysypki na całym ciele (patrz AZS) jej skóra jest bardziej wrażliwa i podrażniona! W związku z tym ta woda ją pewnie po prostu parzyła(!) :szok: Aż serce mi sie kroi jak pomyślę co jej fundowałam... :-:)-:)-(
Dzisiaj przygotowałam jej kąpiel w 37st i było o niebo lepiej - jeszcze pokwekiwała ale nie było histeri....:sorry:
Myslicie ze moge jej przygotowac 36stC?

Tak, mysle ze tak :tak: I jednak trafilam z ta temperatura :-p

Kamcia u nas kapiel wyglada identycznie!

tyle ze jezeli mi sie nie chce wczesniej kapac to wsadzam do wanny malego samego tyle ze na lerzaczku, ale uszka i tak maczaja mu sie wtedy w wodzie.

Oli uwielbia wode... i juz sie nie mozemy doczekac kolejnego wypadu na basen. Niestety narazie byl tylko raz bo ciagle cos wypada a to @ a to cos ale mysle ze w przyszlym tyg napewno juz pojdziemy :-D:tak:

czy mozecie mi cos polecic na ciemieniuche?
my walczymy z ciemieniucha juz dosyc dlugo i nie mozemy sie pozbyc tego cholerstwa. Probowalam roznych metod ale najskuteczniejsza to posmarowac oliwa z oliwek ok godzine przed kapiela (mozna czapeczke nalozyc zeby bardziej zmieklo) a potem umyc wloski delikatnym szamponikiem.Zwykle po kapieli odrazu karmie mala a po ona przysypia i moge spokojnie miekka szczoteczka wyczesywac:tak:.Na bokach juz zeszla ale jeszcze z przodu ma dosc spora

reklama
Dziewcynki wczoraj bylam na wizycie u neurologa i pokazała nam jak nosić maleństwo, żeby się nie odchylało do tyłu, nie wiedziałam jak opisac więc wklejam "pozycja na Buddę" :-D trzeci obrazek:
Jak nosić i trzymać małe dziecko Ť maluchy.pl

obrazek nr 6 po 2 minutach odpadlaby mi reka z moja parowa:-D ale potwierdzam, tez wczoraj uslyszalam o takich pozycjach do noszenia:tak: zwlaszcza u nas, z napieciem miesni wzmozonym:tak:

Do góry