reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

kasiiula moja też macha nóżkami że ledwo ją utrzymac idzie..:-D

dziubasku jak dobrze osuszysz uszka to można zamoczyć

ewelia tak, najpiew biorę prysznic a później z małą kąpię się w wannie i leję całą wannę wody:-D a do pomocy jest obok D i podaje mi płyny a późnie bierze małą i wyciera a jamogę si sama w tym czasie wytrzeć

reklama
Noooo
Wreszcie durna matka (czyli ja):zawstydzona/y: doszła do tego o co chodzilo z tym placzem i histeria podczas kąpania...
Zwykle w ie miałą ok 39stC i była wniebowzięta a tutaj wrzask...
Myśle - inna wilgotnosc powietrza odczuwalnosc itd wiec zmniejszylam do 38stC i nadal wrzask...
Ponad tydzien zajeło mi zrozumienie że ponieważ dostała tej wysypki na całym ciele (patrz AZS) jej skóra jest bardziej wrażliwa i podrażniona! W związku z tym ta woda ją pewnie po prostu parzyła(!) :szok: Aż serce mi sie kroi jak pomyślę co jej fundowałam... :-:)-:)-(
Dzisiaj przygotowałam jej kąpiel w 37st i było o niebo lepiej - jeszcze pokwekiwała ale nie było histeri....:sorry:
Myslicie ze moge jej przygotowac 36stC?

Noooo
Wreszcie durna matka (czyli ja):zawstydzona/y: doszła do tego o co chodzilo z tym placzem i histeria podczas kąpania...
Zwykle w ie miałą ok 39stC i była wniebowzięta a tutaj wrzask...
Myśle - inna wilgotnosc powietrza odczuwalnosc itd wiec zmniejszylam do 38stC i nadal wrzask...
Ponad tydzien zajeło mi zrozumienie że ponieważ dostała tej wysypki na całym ciele (patrz AZS) jej skóra jest bardziej wrażliwa i podrażniona! W związku z tym ta woda ją pewnie po prostu parzyła(!) :szok: Aż serce mi sie kroi jak pomyślę co jej fundowałam... :-:)-:)-(
Dzisiaj przygotowałam jej kąpiel w 37st i było o niebo lepiej - jeszcze pokwekiwała ale nie było histeri....:sorry:
Myslicie ze moge jej przygotowac 36stC?

Tak, mysle ze tak :tak: I jednak trafilam z ta temperatura :-p

Kamcia u nas kapiel wyglada identycznie!

tyle ze jezeli mi sie nie chce wczesniej kapac to wsadzam do wanny malego samego tyle ze na lerzaczku, ale uszka i tak maczaja mu sie wtedy w wodzie.

Oli uwielbia wode... i juz sie nie mozemy doczekac kolejnego wypadu na basen. Niestety narazie byl tylko raz bo ciagle cos wypada a to @ a to cos ale mysle ze w przyszlym tyg napewno juz pojdziemy :-D:tak:

czy mozecie mi cos polecic na ciemieniuche?
my walczymy z ciemieniucha juz dosyc dlugo i nie mozemy sie pozbyc tego cholerstwa. Probowalam roznych metod ale najskuteczniejsza to posmarowac oliwa z oliwek ok godzine przed kapiela (mozna czapeczke nalozyc zeby bardziej zmieklo) a potem umyc wloski delikatnym szamponikiem.Zwykle po kapieli odrazu karmie mala a po ona przysypia i moge spokojnie miekka szczoteczka wyczesywac:tak:.Na bokach juz zeszla ale jeszcze z przodu ma dosc spora

reklama
Dziewcynki wczoraj bylam na wizycie u neurologa i pokazała nam jak nosić maleństwo, żeby się nie odchylało do tyłu, nie wiedziałam jak opisac więc wklejam "pozycja na Buddę" :-D trzeci obrazek:
Jak nosić i trzymać małe dziecko Ť maluchy.pl

obrazek nr 6 po 2 minutach odpadlaby mi reka z moja parowa:-D ale potwierdzam, tez wczoraj uslyszalam o takich pozycjach do noszenia:tak: zwlaszcza u nas, z napieciem miesni wzmozonym:tak:

Do góry