reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

a ja chciałam pokazać jak zamaczam małą w wannie :)

Załączniki

• DSC01336.jpg
    DSC01336.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 66
reklama
ulzylo mi, bo myslalam,ze tylko ja kapie mala w sypialni. ja klade wanienke na mate, na dywanie. mala nie placze ani w kapieli ani po. jeszcze :tak: pewnie niedlugo zacznie.:-D
a do wanny raz ja wzielam z miesiac temu albo wiecej, bo sie obudzila jak ja bylam w wannie i na pewno szybko to sie nie powtorzy, bo nikogo nie bylo w domu i bylo bardzo nieporecznie wyjsc i chyba tez jej bylo troche w lazience za zimno, ale ja zagadalam i nie plakala.

czy mozecie mi cos polecic na ciemieniuche?

Ostatnia edycja:
Ja tez leje tyle wody:tak: mały jest zachwycony . Uszka dokladnie osuszam . Jezeli troche sie naleje i potem uszka wysuszymy to nic nie bedzie:tak:
banana niestety nic na temat ciemieniuch nic nie wiem:sorry:

reklama
czy mozecie mi cos polecic na ciemieniuche?

banAna, z ta ciemieniucha to roznie bywa u maluchow :-(i jak sie raz wyleczy nie znaczy ze nie wroci :no: ja stosowalam kilka sposobow:
- smarowanie oliwka i zczesywanie szczotka podczas kapieli - ale uczulenie wyskoczylo po oliwce
- smarowanie kremem - tutejszy specyfik irlandzki - ale malo pomagal bo malec ma za duzo wloskow na glowie i ciezko bylo krem rozprowadzic
- smarowanie na 30 minut przed kapiela lekko podgrzana oliwa z oliwek (ciepla lepiej sie rozprowadza) i potem podczas mycia zczesywanie tego co sie odklei - i to dalo efekt :-D
- wiem ze jeszcze jest specjalny plym 'olejuszka' na ciemieniuche dostepny w Polsce

Do góry