reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

a ja chciałam pokazać jak zamaczam małą w wannie :)

Załączniki

• DSC01336.jpg
    DSC01336.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 70
reklama
ulzylo mi, bo myslalam,ze tylko ja kapie mala w sypialni. ja klade wanienke na mate, na dywanie. mala nie placze ani w kapieli ani po. jeszcze :tak: pewnie niedlugo zacznie.:-D
a do wanny raz ja wzielam z miesiac temu albo wiecej, bo sie obudzila jak ja bylam w wannie i na pewno szybko to sie nie powtorzy, bo nikogo nie bylo w domu i bylo bardzo nieporecznie wyjsc i chyba tez jej bylo troche w lazience za zimno, ale ja zagadalam i nie plakala.

czy mozecie mi cos polecic na ciemieniuche?

Ostatnia edycja:
Ja tez leje tyle wody:tak: mały jest zachwycony . Uszka dokladnie osuszam . Jezeli troche sie naleje i potem uszka wysuszymy to nic nie bedzie:tak:
banana niestety nic na temat ciemieniuch nic nie wiem:sorry:

reklama
czy mozecie mi cos polecic na ciemieniuche?

banAna, z ta ciemieniucha to roznie bywa u maluchow :-(i jak sie raz wyleczy nie znaczy ze nie wroci :no: ja stosowalam kilka sposobow:
- smarowanie oliwka i zczesywanie szczotka podczas kapieli - ale uczulenie wyskoczylo po oliwce
- smarowanie kremem - tutejszy specyfik irlandzki - ale malo pomagal bo malec ma za duzo wloskow na glowie i ciezko bylo krem rozprowadzic
- smarowanie na 30 minut przed kapiela lekko podgrzana oliwa z oliwek (ciepla lepiej sie rozprowadza) i potem podczas mycia zczesywanie tego co sie odklei - i to dalo efekt :-D
- wiem ze jeszcze jest specjalny plym 'olejuszka' na ciemieniuche dostepny w Polsce

Do góry