reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

jak kapałam w waniencee to też na łóżku i nie zakładałam czapki ..
i w wannie jak zaczęłam kąpać to też nie .. ale jak już jej uszka zamaczam to wolę założyć tą czapeczkę na te 30 min żeby jej dobre te uszka doschły..
no i też chodzi o to przejście z łazienki..bo z mokrymi uszami przechodzić to nie bardzo
ale w sumie to jest tak że ją karmię i po nakarmieniu ściągam czapkę i kładę ją spać

reklama
jakbym przechodzila zpomieszczeniado pomieszczenia to pewni tez bym na troche zakladala, a tak to ona dalej jest w tym pokoju gdzie jest cieplutko....uchylam tylko troche drzwi zeby troche to cieplo uszlo i nie bylo jej za goraco....

nie....zawsze klade najpierw duzy recznik, na to wanienke...jakby sie cos wylalo.....:tak: taka spryciula jestem...hahahaha;-)
a co do kapieli to pochwale sie, ze w koncu doszlam z Amelka do kmpromisu jak ja wyciagac z waninki zeby tak strasznie nie plakala..

Ostatnia edycja:
Co do kąpieli - jestesmy teraz we Wrocku i mała dalej wrzeszczy przy kąpieli :-(
ale to straaasznieeeee!!!
Nie mam innego wytłumaczenia jak tylko to że coś jest nie tak z tą woda tutaj - bynajniej dla niej...
Mam tylko nadziej ze po powrocie do Ie wszystko wróci do normy bo najzwyczajniej w świecie nie potrafie odnaleźć sie w tej sytuacji....:sorry:

No to uchyl rąbka tajemnicy.. :tak:
mamy caly rytual...... po kapieli wstajemy, stoimy chwile, potem chwilke siedzimy na brzegu waniemni i bawimy sie z znikajace i pojawiajace stopki, potem wychodzimy , stajemy na reczniku i dopiero ja klade ale nie zakladam kapturka na glowe.....i tylko tak nie placze...w przeciwnym razie jest przerazliwy krzyk.....:tak:

jak się okazało ta sucha skóra to od Nivei. Kupiłam oillan płyn do kąpieli i krem i teraz skóra jak u niemowlaka być powinna:tak: Swoją drogą nieźle sobie liczą za te kosmetyki:eek:

reklama
Do góry