reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pielęgnacja maluszka

reklama
Ninja ja kiedys widziałam specjalną oliwkę na ciemieniuszke nazywa się Olejuszka i jest z firmy Skarb matki,ale z ziaji chyba też jest.chociaż jak mojej si pojawił jakby łupież to oliwka z Hipp pomogła i szczoteczką jej to wyczesałam.

Co do rozmiaru pieluszek to właśnie mam ten dylemat bo się kończą zapasy 2-jeczek.od poczatku ich uzywalam i zeszly dwie jumbo packi pampersow a teraz mega pack huggies jesyt na wykończeniu.Myśleliśmy już mężem o 3 ale może na razie kupimy jeszcze 2 z huggies(bo są większe niż 2 Pampers i się rozciągają na pleckach),żeby nie wylatywało nogawką nic:-)bo tak miałam na początku z huggiesami po prostu musiała do nich dorosnac i teraz sa super.
odparzeń póki co nie doswiadczyłyśmy i dobrze:tak:chociaż mam pelno tych różnych specyfików od sudocremu po pentacrem i masc od pielegniarki ze szpitala.Jednak po kazdej zmianie pieluszki przecieram chusteczką i smaruję kremem przeciw odparzeniom z Nivea albo Johnsons.

Jej się łuszczyły troche stópki i dlonie to smarowałam tym balsamem Oillan i kapałam ją w tej emulsji do kąpieli.
Skaba ja też się przeraziłam tą szczepionką szczególnie ze ten bąbel:szok: wyskoczył dopiero w domu i pytalam się polożnej a później neonatologa w szpitalu co jest z tym i też mi powiedzieli,że to musi się taka rana zrobic a z tego dopiero blizna i dzisiaj widzę,że jej pękł ten ropny bąbel to chyba sie już strupek zrobi.Tylko jakby wokoło ropiało to by było coś nie tak.
Weronika my mamy herbatkę Hipp z koperku i jest ona od 1-go tygodnia.

Ja też potwierdzam Bambino rewelka i uwielbiam ich zapach,az czuc w całym pokoju tak"bobaskowo" kupiłam 4-pack a teraz mam jeszcze zielone Dzidziusia i też są niezłe.Dostałam też ostatnio z rossmanna Babydream i nie polecam:no:,chociaż pewnie tanie a duże.A te Zielone Pampersa sa straszne:-(

Aha - i schodzi mu skóra z brzuszka i ud jak po opalaniu, ale miejsca, z których zeszła nie wyglądają na podrażnione... Czy którejś z Was dziecko tak miało???

U nas skóra zaczęła schodzić jak skończyliśmy oilatum i przeszliśmy na zwykłe mydełko + oliwka. Położna środowiskowa kazała dodać jeszcze nieco oliwki do wody, daliśmy i po kąpaniu też ją smaruję oliwką i już skóra jest ok :-)

Co do tej szczepionki to kurcze nie zauważyłam na jej rączce nic :baffled:

no i pochwale się (wreszcie) że pępuch nam odpadł!

Dziś małej odpadł pępuszek, ale trochę się martwię bo jakoś tak dziwnie odstaje. Mam nadzieję, że to nie jest przepuklina pępkowa

Monika u mojego bobasa tez odstawal i nawet jeszcze lekko jak pepuszek odpadl.
Po jakims czasie wszystko wrocilo do normy i teraz wyglada jak najbardziej prawidlowy pepek na swiecie ;-)

Ten slad po szczepieniu tez juz u nas sie pojawil...niech zlazi jaknajszybciej bo mnie denerwuje...

Dziewczyny - te krostki uczuleniowe wyglądają strasznie, aż płaczę nad nim.. Najbardziej zaatakowana jest ta świeża skórka, która dopiero wyszła spod tej złuszczonej.
Tymon nie śpi od 10.00 i jest marudny - chyba go to boli.

Wykąpać go dziś w Oilatum, czy przetrzeć tylko? bo aż boję się wycierania go po kąpieli :no::no::no:

Pierdolona oliwka!:crazy:

Aha - nam też pępek odpadł dzisiaj.

to dziś pepkowe:-D
Iza mi te clinica strasznie śmierdza dla mnie maja z aintensywny zapach z Mela używałam tylko pampersa zielone i było ok
dziś kupiliśmy sensitive z pampersa bo mieliśmy je na poczatku jak sie upka wygoi to zobaczymy:tak:
Skaba dostałam od znajomej maśc ze sterydem (prawie wogóle go nie ma )i zaczynam smarowac a lekarz tez mi dał jakas maść ale nie pamietam jaka :sorry2: wiem ze ma kwas borowy:-p

reklama
u nas pepuch odpadl w 4 dniu dla mnie szok ale piknie sie zagoil.Cale szczescie ze tak szybko bo sie go doslownie balam:zawstydzona/y:mielismy na nim wielgachna klamre.
Na brzuszku raczkach i stopkach tez luszczy nam sie skora a ciemienuchy jeszcze nie mamy
Ninja wspolczuje biedny Tymonek buziaki dla Was

Do góry