reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pielęgnacja maluszka

reklama
Siwona moze tak moze byc nie mam pojeia szczerze ci powiem a pepek odpada od 3-14 dni;-) smaruj dobrze spirytusem wokoło , ja smarowałam prawie po akzdej zmienie pieluszki:-)

Befatka1982, MonikaA, Weronikaa - gratulujemy odpadniętych pępuszków!
U nas jeszcze cały czas się trzyma, ale przemywam go dzielnie przy każdej okazji, a nie przepadam za tym, oj nie....:no2::no2::no2:
Ninjacorps współczuję problemów ze skórką.... :no::no::no: Mam nadzieję, że szybko się zagoi!

Siwona nam też się tak kruszył pępuszek a miałyśmy go równy miesiąc i nic sięnie stało jest wszystko z nim o.k. ale jak się chcesz szybciej pozbyc to trzeba zakraplac tam do srodka(pod kikutek)to go szybko obsuszysz.:tak:

Siwona u nas się trzymał 3 tyg.i przed odpadnięciem właśnie kruszyć się zaczął-także jesteście na dobrej drodze do odpadnięcia.U mnie lekarka powiedziała,że jak dziecko miało grubą pępowinę to ten kikut może trochę dłużej być.

NINJA: przy problemach skórnych u Oli położna kazała kąpać tylko w w odzie z nadmanganianem potasu i nie używać niczego innego (np. oilatum) Wysypka zaczeła schodzić po pierwszej "kapieli" a po 3 dniach nic nie było.

przepraszam kochanwe ja tylko na chwile mala cigle glodna nie wiem co robic babel ma tydzien a potrafi wypic 70ml a za 10min znowu 30ml za na stepna 10 znowu cos pociumka i za 2-3h znowu to samo.zmienilam mleko dla dzieci które maja wiekszy apetyt ale to nic nie daje.

Pytanie brzmi czy jestem w stanie przekarmic malucha??

W sumie ciagle jej sie ulewa bo je strasznie lapczywie i juz glupieje.Czasem oszukuje ja woda bo podobno nie mozna ciagle sztucznego mleka podawac bo kupka nie idzie no i u nas tak wlasnie jest,a woda ma a ja przeczyscic:-(

Befatka, strasznie się pewnie martwisz bidulko:-(
Niestety nic o tym nie wiem, więc nie odpowiem, ale pewnie zaraz zaradna mamusia z forum Ci pomoże...:tak:
3maj się... Buziolki :*

reklama
Beti dziekuje za wsparcie a jak u Ciebie z karmieniem??U mnie raz sie udalo mala nakarmic z cycka myslalam ze porzadnie zjadla z jednego pozniej zasnela na 5min pozniej 2 i na koniec jeszcze 50ml z butli bo dalej skrzeczala.

Kurde ona znowu ciamka przez sen a spi moze jakies 40 min juz myslalam ze zatankowalam ja na full

Do góry