reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja tam nie wiem ale wszedzie stosuje sie ten spirytus ,mysle ze jest on dobry,memu synkowi nie zaszkodzil jak i innym dzieciom moich znajomych itp

reklama
ja to myślę, że ten "zakaz" używania spirystusu, to lobby firm kosmetycznych produkujących zastępcze specyfiki. W sumie wszyscy wychowywaliśmy się na spirytusie i żyjemy:p
ba! mamy sie dobrze:))

to nie sa zastepcze specyfiki i z cala pewnoscia zadna z produkujacych je firm nie potrzebuje reklamy bo takie srodki jak octenisept, skinsept, skinman, esept czy pursept sa uzywane w szpitalach, gabinetach lekarskich i kosmetycznych czy salonach tatuazu i piercingu od wieeelu lat. a jesli o pepek chodzi to chrupcia wczoraj pisala ze 15stycznia weszlo w zycie zalecenie who zeby nie uzywac spirytusu bo wysusza i podraznia.

to nie sa zastepcze specyfiki i z cala pewnoscia zadna z produkujacych je firm nie potrzebuje reklamy bo takie srodki jak octenisept, skinsept, skinman, esept czy pursept sa uzywane w szpitalach, gabinetach lekarskich i kosmetycznych czy salonach tatuazu i piercingu od wieeelu lat. a jesli o pepek chodzi to chrupcia wczoraj pisala ze 15stycznia weszlo w zycie zalecenie who zeby nie uzywac spirytusu bo wysusza i podraznia.

Właśnie to nam położna na szkole rodzenia mówiła, że nie stosuje się już spirytusu bo szpitale mają takie właśnie wytyczne jak napisałaś Nataliak (odgórny zakaz).

Chciałam dorzucić 2 grosze do pielęgnacji pępka- sama słyszałam od znajomych, którzy wyemigrowali do Skandynawii, że tam w ogóle nie stosuje spirytusu przy pielęgnacji pępka, tylko normalnie wodę z mydłem. O zaleceniach ze szkoły rodzenia nie wspomnę. I chyba nawet nie chodzi o to, że zrobi się maluchowi "krzywdę', tylko że nieużywanie spirytusu, może cały proces "odpępkowywania" przyspieszyć. To tak jak kiedyś uważano, że spiryt przyspiesza pozbywanie się pryszczy, a obecnie wiadomo, że wcale tak nie jest.

Jak przygotowujecie do użytku dzidziusiowi przedmioty, które mogą trafić do buzi, typu gryzaczki, grzechotki itd?

wszystko co pluszowe to do pralki a nad plastikowymi zabawkami sie zastanawiam wlasnie. chodzi mi po glowie zeby zebrac caly ten majdan w sensie laktator, smoczki i butelki a takze male plastikowe zabawki i zaniesc do sterylizacji znajomemu ktory jest piercerem i ma w domu autoklaw. zeby tak na pierwszy raz bylo jalowe wszystko a potem to juz zabawki bede po prostu myc goraca woda co kilka dni. laktator, smoczki i butelki jeszcze nie wiem, albo kupie sterylizator albo po prostu wrzatkiem bede traktowac.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry