- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
oczywiscie jak ktos chce to mozna spirytusik ale octenisept przyda sie takze nam po porodzie no i w ogole calej rodzinie.
kupiłam, kupiłam :-)
N
nataliak
Gość
to nie sa zastepcze specyfiki i z cala pewnoscia zadna z produkujacych je firm nie potrzebuje reklamy bo takie srodki jak octenisept, skinsept, skinman, esept czy pursept sa uzywane w szpitalach, gabinetach lekarskich i kosmetycznych czy salonach tatuazu i piercingu od wieeelu lat. a jesli o pepek chodzi to chrupcia wczoraj pisala ze 15stycznia weszlo w zycie zalecenie who zeby nie uzywac spirytusu bo wysusza i podraznia.
to nie sa zastepcze specyfiki i z cala pewnoscia zadna z produkujacych je firm nie potrzebuje reklamy bo takie srodki jak octenisept, skinsept, skinman, esept czy pursept sa uzywane w szpitalach, gabinetach lekarskich i kosmetycznych czy salonach tatuazu i piercingu od wieeelu lat. a jesli o pepek chodzi to chrupcia wczoraj pisala ze 15stycznia weszlo w zycie zalecenie who zeby nie uzywac spirytusu bo wysusza i podraznia.
Właśnie to nam położna na szkole rodzenia mówiła, że nie stosuje się już spirytusu bo szpitale mają takie właśnie wytyczne jak napisałaś Nataliak (odgórny zakaz).
Chciałam dorzucić 2 grosze do pielęgnacji pępka- sama słyszałam od znajomych, którzy wyemigrowali do Skandynawii, że tam w ogóle nie stosuje spirytusu przy pielęgnacji pępka, tylko normalnie wodę z mydłem. O zaleceniach ze szkoły rodzenia nie wspomnę. I chyba nawet nie chodzi o to, że zrobi się maluchowi "krzywdę', tylko że nieużywanie spirytusu, może cały proces "odpępkowywania" przyspieszyć. To tak jak kiedyś uważano, że spiryt przyspiesza pozbywanie się pryszczy, a obecnie wiadomo, że wcale tak nie jest.
Oleśka1977
Jagody i Jaśki:)
Ja się będę trzymać spirytusu...
N
nataliak
Gość
wszystko co pluszowe to do pralki a nad plastikowymi zabawkami sie zastanawiam wlasnie. chodzi mi po glowie zeby zebrac caly ten majdan w sensie laktator, smoczki i butelki a takze male plastikowe zabawki i zaniesc do sterylizacji znajomemu ktory jest piercerem i ma w domu autoklaw. zeby tak na pierwszy raz bylo jalowe wszystko a potem to juz zabawki bede po prostu myc goraca woda co kilka dni. laktator, smoczki i butelki jeszcze nie wiem, albo kupie sterylizator albo po prostu wrzatkiem bede traktowac.
reklama
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.