reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluchów

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
wampi tylko bez nadinterpretacji prosze... nie chodzilo mi o rajtki tylko o ubieranie dziecka w kompletnie niepasujace do siebie rzeczy, najczesciej to chyba u dziewczynek mozna zauwazyc jak matki zakladaja im wszystko rozowe z mnostwem wzorkow, cekinow, brokatow, kwiatow i innych badziewi albo kazda rzecz w innym kolorze.

a ja idę za wygodą i mam zamiar kupić małemu rajtuzy ale takie męskie w samochodziki czy cóś ;) Starsze dzieci też mnie drażniły ale jak zaczęłam pracować u M. to on wyglądał w nich tak słodko, że już mnie nie przerażają.:) aczkolwiek jak Dorian pójdzie do przedszkola to kupie mu takie kelesoniki :)

ale miłe PANie "o gustach się nie dyskutuje" ;)

Ostatnia edycja:
ha ha zabawna ta dyskusja, przypomniał mi się mój brat, który jako 2 latek chodził do żłobka, był najmniejszy, bo z grudnia, zawsze w rajstopkach i osmarkany, wyglądał uroczo
Leonowi też kupiłam rajstopki w hm, bo już widzę jak mu spodnie podwiewa, a jak będzie jeszcze zimniej to co?
bardziej mnie razi brak zestawienia kolorystycznego niż te nieszczęsne rajtuzki
a wogóle to ładnemu we wszystkim ładnie, a reszta niech się pilnuje :D

Mi też rajstopki nie przeszkadzają i nie rażą mnie ALE pod warunkiem że są założone pod body nie na :) Zresztą teraz na zimę to nie wyobrażam sobie rajstopek pod spodnie nie zakładać a po domu też uważam są super bo jak pisała lenkaa nie krępują ruchów dziecka tak jak niekiedy śpiochy czy pajace :)

Co do zestawień kolorystycznych to zgadzam się z Nataliak, w domu to mi wszystko jedno ale na wyjścia staram się Majkę ubierać w miarę kolorystycznie ;)

ale dyskusja o rajtuzkach:-D
my nie mamy poki co zadnych ale zamierzam nabyc jakies pod spodenki na zimowe spacerki, oczywiscie zakupie jakies chlopiece;-)po domu zostajemy przy zestawie spodenki + body dlugie ewentualnie krotkie body i bluzeczka z dlugimi rekawkami
na spacerki ubieram body(krotkie lub dlugie zalezy jak bardzo zimno jest), bluzecza dlugi rekaw i bluza, do tego spodenki lekko ocieplone, skarpetki i buciki i zabieram zawsze kocyk(taki cienszy) czasem przykrywam a czasem nie

Mnie tam rajtuzki nie przeszkadzają i nawet obojętne mi to jest czy body są pod czy na rasjtopkach :-) Mamy kilka par,korzystamy,bo dziwnie by wyglądaly śpiochy pod sukienką :)

Ja dziś popełniłam szczyt bezguścia - przebierałam dziecko do spania po prawie ciemku i dostał różowy bodziak i brązowe półśpiochy, wyglądał bardzo śmiesznie, ale dopiero rano było to widać:-D

reklama
u mnie Damian jest w rajstopach non stop.wole to niz jakies spodenki itp,sa wygodne,nie krepuja mu ruchow,a na noc zaladam pajaca mu,oczywiscie wszystko pod wzory i kolory dla chlopca,tak samo Krystek w domu lata w bodziaku i rajstopach,ja bardzo przywazuje wage do ubioru moich dzieci jezeli np wychodzimy z domu,nie wyobrazam sobie puscic Krystka np w zakrótkich spodniach,w kurtce gdzie rekawy sa za krótkie,staram sie bardzo dobierac kolory,moze to i glupie ale dla mnie dziecko jest wizytowka rodzicow i zawsze staram sie aby wygladal ladnie,schludnie i czysto:tak:tak samo Damianek

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry