reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Aaaa i rekordową ilość kupek (5) zrobiła kilka dni temu, ale to chyba od arbuza i borówek, bo wtedy nic innego jeść nie chciała tylko owoce, zawrotną ilość. No i ząbek się przebijał, więc też mógł mieć w tym swój udział.

reklama
Zielona- można to podawać już niemowlakom, tu masz trochę informacji http://dziecko24.pl/artykul/219/4/D...piej-dzialajacy-oslonowo-w-antybiotykoterapii ważne jest, żeby to był Dicoflor 30 dla dzieci i niemowląt, doz.pl ma dobrą cenę, w aptece to 'chodzi' po 35 zeta 30 sztuk (te paczki po 10 sztuk są nieopłacalne), jeśli to nie kłopot najlepiej niech Ci wrzuci ze 2 paczki, podajesz 1 ampułkę dziennie rozpuszczoną w płynie (ja dosypuję młodemu do wody). Dicoflor zmniejsza też ryzyko alergii, więc jeśli qupsztale są na podłożu alergicznym, też może pomóc.

Dobry na biegunki jest też Enterol http://www.enterol.pl/ przy ostrej biegunce właśnie to podawałam (jak B. miał rota), ale mój nie chce tego pić, bo drożdżami 'jedzie', z tym że faktycznie szybko działa.

Każdy jogurt ma jakiś szczep baklerii, najlepiej jeśli są to bakterie L.actobacillus casei, L.actobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum tu masz więcej info www.we-dwoje.pl/jogurt;-;bakterie;probiotyczne,artykul,1042.html te bakterie mają za zadanie przyczepić się do śluzówki i wspomagać trawienie, jednocześnie stanowiąc barierę ochronną organizmu.

dziewczyny mam pytanie - planujemy wyjazd zagraniczny i Pani dr mówiła, żeby dwa tygodnie wczesniej zaczac podawac Julce probiotyk - coś o osłoni ją przed akcjami żołądkowymi - i coś co nie pozwoli jej się odwodnić na wyjezdzie - macie coś takiego do polecenia..

Dziewczyny te które były w ciepych krajach podawałyście coś takiego??

reklama
Do góry