reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

zrobisz jak uwazasz ale moim zdaniem to nabijanie kasy firmom .. stosowanie filtrów nie jest zalecane przez wielu dermatologów z najwyzszej polki.. i rozleniwia skóre ktora przestaje sama produkowac melanine w wystarczajacej ilosci -naturalna ochronę zabezpieczajaca przed szkodliwymi Uv Iskóra przestaje sie opalac co tez jest ochronąBiolog Ci to mówi
co do filtrów to zapytaj w apteceKosmetyki z Daxa tez sa dobrea nie takie drogie
Ja z mustelii mam na odpażenia i wcale nie jestem zadowolona sudokrem lepszy A do buzi stosuje albo oliatum soft albo robiony dla dzieci - pisałam wam kiedys recepture

reklama
Dałaś mi do myślenia Madziu - wszędzie piszą, mówią - "chronić dzieci przed słońcem, smarować, kremować itp" :baffled: No ja rozumiem, że kremy z filtrem 50 działają jak maska, dlatego o takich nawet nie myślałam, chciałam coś z mniejszym filtrem. No ale tak naprawdę tematu nie zgłębiałam, więc nie będę się wypowiadać - bo po prostu się na tym nie znam ;-)
No a skóra dziecka jest różna, więc to, że na Twoje dzieciaczki coś działa, albo nie działa to nie znaczy, że moja Ola będzie tak samo reagować ;-) U nas znowuż sudokrem bardzo zawiódł jak Ola miała raz odparzenie i chciałam ją ratować właśnie sudokremem - zamiast pomóc jeszcze pogorszył sprawę :sorry2:

ja jeszcze nie myślałam o kremie z filtrem...w zeszłym roku mieliśmy z nivea 30 i byłam bardzo nie zadowolona -kiepski do rozprowadzenia...
Faktycznie wszędzie się czyta że powinno się chronic dziecko przed słoncem..i smarować..ehh można zgłupieć..
My teraz na spacer używamy nivea na każdą pogodę....sama nie wiem co kupię jak się cieplej zroci..pewnie z Waszych rad skorzystam ;-)

sudocrem się u nas nie sprawdził...za to nivea na odparzenia jest super i pomógł jak mieliśmy odparzenia przy biegunce :-)

U nas "na każdą pogode" zapychał pory i Piotrek miał wypryski....teraz nakładam mu bambino i jest idealnie...A latem? Na ciałko wiadomo że krem z filtrem...jakieś 30 to chyba max...no i najlepiej coś w mgiełce...a na buźke...może zostaniemy przy bambino....Sie zobaczy...jeszcze czas :-)
Nam zwykła granatowa nivea odratowała skórę na policzkach po tym jak na mrozie Młody stwierdził, że będzie ryczał....:dry:

Sudocrem tragedia....u nas na odparzenia SOS z Nivea....

Dla każdego coś dobrego :-D

Dziewczyny mam problem, bo maja mała za nic nie chce myć zębów. Nie chce otworzyć buzi, trzonowe jej idą i chyba dlatego. Co robicie by dzieci myły zęby, za każdą rade będę bardzo wdzięczna.

Marylion - u nas też jest problem z myciem ząbków, Ola mi nie daje sobie umyć, więc sama dostaje szczoteczkę i razem myjemy ząbki - ja swoje swoją szczoteczką, Ola swoje swoją, tyle, że nie zawsze ją to zachęca, weźmie szczoteczkę pogryzie i rzuca do wanienki - bo ząbki myjemy jak Ola siedzi w wanience ;-) Teraz chcę kupić pastę, może to bardziej ją zachęci.

marylion jak małej idą ząbki to daj sobie spokój z myciem bo ją podrażniasz, ząbki wyjdą to pewnie sama chętnie otworzy buźkę.

Blanka jak widzi że my myjemy ząbki to sama wyciąga rączkę po szczoteczkę. I wypluwa pastę, zgapiła od Oliwii, bo razem się kąpią.

U nas Olka zaskoczyła po pierwszym wspólnym myciu ząbków. Próbuje nawet ruchy szczotkowania nasladowac ale bardziej krecenie jej wychodzi tą szczoteczką.:-)

O filtrze jescio nie myslałam. Tez posmarujemy buzkę czasem bambino, a na tyłek bepanthen na zmiane z ziają.

Dzięki dziewczyny, Karola troche zatrybiła i czasem daje sobie umyć, ale to nawet nie jest minutka tego szczotkowania;)
Sama też czasem szczotkuje, ale bardziej pasuje jej końcówka bez włosia:) do gryzienia

reklama
Lucy - co do tranu nie wiem, ale jak dawalam Pauli i sama brałam, to należało go naczczo brać .... piorę nadal w proszku dla dzieci (Lovella) i muszę powiedzieć, że nie mam problemu z dopraniem ;-) tyle, że moja Karolka to sie nie brudzi, właściwie mogłaby nosić rzeczy przez parę dni ;-)wodę nadal butelkowa daje do picia i tak juz zostanie - sama pije taką, więc dziecku nie dam kranówy :-p

Do góry